Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir Valisi Süleyman Elban, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Elban, mesajında, köklü medeniyet birikimiyle, yüzyıllardır tarihe yön veren Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde inancı, azmi ve kararlılığıyla kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin 101. yaşını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

        Cumhuriyetin işgal altındaki Anadolu topraklarında tam bağımsızlık hedefiyle verilmiş bir mücadele sonucunda kurulduğunu aktaran Elban, şunları kaydetti:

        "Milletimizin tüm fertleriyle, el birliğiyle ve omuz omuza ikinci yüz yılına taşıdığı cumhuriyetimizin kuruluş sürecinde, düşman işgaline karşı direnişin ve ulusal bilincin sembolü haline gelen güzel İzmir'imize mutlaka bir parantez açmak gerekir. Düşmana ilk kurşunun sıkılması ve bağımsızlık ateşinin yakılmasıyla ön plana çıkan şehrimiz; cumhuriyetin kurulmasında olduğu kadar, modernleşme çabalarında da etkin roller üstlenmiş, halihazırda ulaştığımız gelişmişlik düzeyine büyük katkılar sunmuştur. Ecdadımızın canlarını hiçe sayarak kurduğu ve bizlere emanet ettiği bu çağdaş cumhuriyeti korumak ve yaşatmak için vatanımıza, demokrasimize ve milli iradeye sahip çıkmak, tarihimizi iyi öğrenip genç nesillere aktarmak, dayanışma ve yardımlaşma ruhunu sürekli diri tutmak, kültürümüzü ve geleneklerimizi koruyup gelecek nesillere taşımak hepimizin görevi ve sorumluluğudur."

        İzmir Valisi Süleyman Elban, tüm vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik ederek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitleri rahmetle andığını ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa