Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Oda yönetimine yeniden aday olduklarını belirterek, yeni dönemde sanayide eğitim projelerine ağırlık vermek istediklerini belirtti.

        Yorgancılar, düzenlediği basın toplantısında 2018-2022 çalışma dönemi ve ekonomi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

        Yüksek enflasyon, enerji ve navlun fiyatlarının yükselmesi, parasal genişlemenin azalması, resesyon riskinin artması, Rusya'nın Avrupa'ya gaz akışını kesmesi ya da azaltmasının olumsuz yansımalarının küresel ekonominin en önemi sorunlarından olduğunu anlatan Yorgancılar, bütün dünyada enflasyonun yükseldiğini kaydetti.

        Yorgancılar, Türkiye'deki TÜFE ve ÜFE'nin geçmişte hep paralel olduğunu, ancak 2020'nin başından beri ÜFE'nin daha fazla yukarıya çıktığını ifade ederek, "Bunun sebebi döviz kuru, enerji fiyatları gibi nedenlerle üretim maliyetlerinin artması. Bunun alternatifi olarak kendi enerjini kendin üreteceksin. Alternatif enerji kaynaklarının üzerine gidilmesi, bununla ilgili yatırım ve teşvikler acilen önemli. İzmir'in deniz üzerinde rüzgar santrallerinin kurulması son derece önemli." diye konuştu.

        Türk ekonomisi için yapısal reforma ihtiyaç olduğunu kaydeden Yorgancılar, "Kişi başı milli gelirimiz düştü. Yeni bir heyecan lazım bize. Bu heyecan üretim, istihdam ve ihracat odaklı olmalı. Üretim yapıldığı müddetçe Türkiye büyüyor. Kısa vadede piyasada öngörülebilirlik ve fiyat istikrarı sağlanmalı." ifadelerini kullandı.

        Ekim ayındaki seçimde oda yönetimi için tekrar aday olacağını açıklayan Yorgancılar, bu kararında meslek komitesi ve yönetim kurulundaki arkadaşlarının, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener'in ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun telkinlerinin etkili olduğunu aktardı.

        Geçen dönemde İzmir'de iş dünyası meslek örgütlerinin birlikte çalışma kültürüyle hareket ettiğini, bunun çok sayıda projeyle neticelerinin alındığını anlatan Yorgancılar, EBSO'nun Asya-Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI) tarafından En İyi Oda seçildiğini, TOBB akreditasyon denetimlerinde de 365 oda içinde kesintisiz tam puan alan tek oda olduklarına işaret etti.

        Yeni dönemde seçilmeleri halinde odanın bina sorununun çözümünü ilk sırada ele alacaklarını aktaran Yorgancılar, sanayide eğitim konusunda ülkeye örnek olan projeleri yeni dönemde sürdüreceklerini, eğitim konusunun en önemli ağırlık noktaları alacağını bildirdi.

        Yorgancılar, "Ben kazanırsam kazanan EBSO olacak. Çünkü ben hayal satmıyorum. Ben gerçekleştirilebilecek hayaller peşinden koşuyorum." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa