Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAZAZEDELERYANAN YOLCU MOTORUNDAN KURTARILDI

        Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinasyonunda düzenlenen Deniz Aslanı-2024 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı'nın 2'nci senaryosunda, Türk arama kurtarma bölgesi içerisinde tehlikede bulunan bir yolcu motorundan yardım çağrısı alınması üzerine telsiz irtibatı kuruldu. Yolcu motorunda yangın çıktığının öğrenilmesi üzerine Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından arama kurtarma faaliyeti başlatıldı. Arama kurtarma görevi için Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 1 arama kurtarma helikopteri, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 1 fırkateyn, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 1 arama kurtarma helikopteri, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 1 arama kurtarma helikopteri, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 2 korvet, 3 bot, 1 arama kurtarma uçağı, 1 arama kurtarma helikopteri görevlendirildi.

        TATBİKATTA İKİNCİ SENARYO TAMAMLANDI

        Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait arama kurtarma uçağı, kazazedelerin yerini tespit edip duman kandiliyle işaretledi. Yolcu motoruna ait kurtarma botundaki bir kazazede, Sahil Güvenlik helikopterleri tarafından kurtarıldı ve TCSG GÜVEN korvetine tahliye edildi. Sonrasında kurtarma botundaki bir kazazede Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait arama kurtarma helikopteri tarafından kurtarılıp, en yakın sağlık merkezine sevk edildi. Ardından kurtarma botundaki bir kazazede de Jandarma Genel Komutanlığı helikopteri tarafından kurtarılıp, tıbbi tahliyesi TCSG GÜVEN korvetine gerçekleştirildi. Kurtarma botundaki bir kazazede de Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait arama kurtarma helikopteri tarafından kurtarıldı ve en yakın sağlık merkezine sevk edildi. Panik yapıp yolcu motorundan denize atlayan 2 kazazede ise Türk Sahil Güvenlik botları tarafından kurtarıldı. TCSG GÜVEN ve TCSG-81 tarafından su topları kullanılıp yolcu motorundaki yangına müdahale edildi. Yangın söndürüldükten sonra yolcu motoru, TCSG GÜVEN tarafından emniyetli bir limana götürüldü. Bu aşamayla arama kurtarma faaliyetlerinin başarıyla tamamlandığı belirtildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa