Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        • 1

          15 Temmuz ile ilgili attığı tweet nedeniyle tacı ve Miss Turkey 2017 birinciliği geri alınan Itır Esen hakkında, "halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan bir yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

        • 2

          Habertürk Haber Merkezi'nden Arzu Kaya'nın haberine göre; Savcılık iddianamesinde Esen'in darbe girişiminin yıldönümünü anmakta olan halkın bir kesimini alenen aşağıladığının anlaşıldığını kaydetti. Miss Turkey 2017 birincisi Itır Esen'in tacı 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde attığı tweet yüzünden geri alındı.

        • 3

          Tweet ortaya çıktıktan sonra büyük tepki çeken Itır Esen hakkında 3 kişinin suç duyurusu üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturmasını tamamlayan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Itır Esen'in twitter üzerinden @karlieskookie kullanıcı adıyla 15 Temmuz'la ilgili yaptığı paylaşıma yer verildi.

        • 4

          Esen'in ifadesinde özel günlerinde çok acı çektiğini ve psikolojisinin bozulduğunu, hatta bu günlerde antidepresan kullandığını söylediği belirtildi. Paylaşımın özel gününe denk geldiğini, 15 Temmuz şehitlerinin akıtmış olduğu kanları düşündüğü ve çektiği acıların da aklına geldiğini söyleyen Esen'in, 15 Temmuz şehitlerini anmak adına ironi olsun diye bu paylaşımı yaptığını anlattığı kaydedildi.

        • 5

          İddianamede tacı alınan güzelin şehitlere ve halkın bir kesimine yönelik hakaret kastının olmadığını, kendisini düzgün ifade edememesinden kaynaklı yanlış anlaşıldığını anlattığı ifade edildi.

        • 6

          ALENEN AŞAĞILAMA SUÇU
          Savcılık, sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünü anmakta olan halkın bir kesiminin alenen aşağılandığının anlaşıldığını belirterek Esen'in halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılmasını talep etti.

        • 7

          İddianamenin kabul edilmesi halinde Itır Eesen'in yargılanmasına önümüzdeki günlerde Anadolu 58. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

        • 8

          OLAYIN GEÇMİŞİ
          Miss Turkey 2017 Yarışmasında birinci seçilen Itır Esen'in tacı, sosyal medyada 15 Temmuz şehitleriyle ilgili yaptığı bir paylaşım nedeniyle geri alındı.

        • 9

          Miss Turkey basın ofisi açıklama yaparak "Miss Turkey World" kraliçesi seçilen Itır Esen'in twitter üzerinden 15 Temmuz şehitleriyle ilgili yaptığı bir paylaşımın incelemeye alındı.

        • 10

          Esen'in tacının alınmasının ardından jüri puanlamasına göre ikinci olan Aslı Sümen birinci, puan sıralamasında üçüncü olan Pınar Tartan ikinci, dördüncü sırada olan Yasemin Çoklar ise üçüncü oldu.

        • 11

          Itır Esen, seslendirme sanatçısı Hayri Esen'in torunu ve yeşilçam oyuncusu Itır Esen'in aynı ismi taşıyan yeğeni. İstanbul Üniversitesi, Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi İngilizce öğretmenliği 1. sınıf öğrencisi olan Itır Esen, ünlü isimlerin tasarımlarında modellik yaptı. Üç yıldır podyumlarda boy gösteren Itır Esen, bugüne kadar Zeynep Tosun, Özgür Masur, Meltem Özbek, Çiğdem Akın, Zeynep Erdoğan gibi ünlü modacıların defilelerinde görev aldı.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa