Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İşte vaiz ve imam maaşları! - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye'nin dört bir yanında devlet, belediye ve özel şahıslar tarafından yapılmış camiler bulunmaktadır. Camiler için Diyanet İşleri Başkanlığı vaiz (mesleki lisansiyer) ile imam (mesleki lisansiyer olmayan lisans mezunu) görevlendirmekte olup caminin bulunduğu mahallenin nüfusu ne kadar fazla ise camide görev yapmakta personel sayısı da o kadar artmaktadır.

        Diyanet İşleri Başkanlığında çok sayıda vaiz ve imam görev yapmaktadır. Merak edilen bir konu ise vaiz ve imamların maaşları. İşte ücretler...

        VAİZ ve İMAM MAAŞLARI NE KADAR?

        Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapmakta olan ve cemaat ile dini sohbetler yaparak görevlendirilmiş olan vaizler ilk göreve başladıklarında 2018 yılı için 3 bin liraya yakın bir maaş almaktadır. Cemaate namaz kıldırmak ile görevlendirilmiş olan imamlar ise göreve başladıkların da 3 bin 150 lira civarında maaş almaktadır. Bu rakamlara görev yaptığı ye aile yardımları diğer yardımlar vs. eklenmemiş olup net olarak alınan maaştır. Yine görev süresi de alınan maaşta büyük etkendir. Örneğin 25 yıllık bir vaiz 3 bin 250 lira civarında maaş alırken yine 25 yıllık bir imam ortalama 3 bin 700 lira civarında maaş almaktadır. Söz konusu maaşlara:

        REKLAM

        - Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (veya eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre değerlendirme yapılmıştır.

        - Bireysel emeklilik sigortası prim kesintileri dikkate alınmamıştır.

        - Fazla çalışma ücreti ödemeleri ile çalışılan birimlerden kaynaklı yan ödeme fazlalıkları dikkate alınmamıştır. (görev yerlerinin merkez teşkilatı dışında olduğu varsayılmıştır)

        - Toplu sözleşme ikramiyesi ve sendika aidatı hesaplamaya dahil edilmemiştir.

        - Yabancı Dil Tazminatı dikkate alınmamıştır.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa