Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Seyahat İstanbul’un en romantik mekan önerisi! İstanbul'da evlilik teklifi edilecek yerler?
        • 1

          ATATÜRK ARBORETUMU

          Özel ağaçların yetiştirildiği Arboretum her mevsiminde ayrı bir güzel. Piknik alanları, sessizliği, ağaç çeşitliliği ve doğasıyla Atatürk Arboretum’mu favori romantik mekanlarımızdan birisi.

        • 2

          Pazartesi günleri kapalı olan Atatürk Arboretum'u, diğer günlerde 08:30 -17:00 saatlerinde hizmet veriyor. Ayrıca su dışında yiyecek götürmek yasak aklınızda bulunsun.

        • 3

          RUMELİ HİSARI

          İstanbul’un tarihi surlarından birisi olan Rumelihisarı Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır. Görülmeye değer bir eser olan Hisar anılarınız arasında yer alabilir.

        • 4

          GÜLHANE PARKI

          Osmanlı İmparatorluğu döneminde dış bahçe olarak kullanılan Gülhane Parkı, yine vakti zamanında pek çok şiir ve şarkıya konu olmuştur.

        • 5

          EMİRGAN KORUSU

          İstanbul’un özellikle ilkbahar aylarında görülmeye değer açık alanlarından birisi olan Emirgan Korusu, yürüyüş parkuru sosyal tesisleri ve piknik alanlarıyla tercih edilmesi gereken yerler arasında.

        • 6

          Koru saat 07:00 - 23:00 arasında hizmet veriyor. Ancak koru içerisinde yer alan Pembe köşk, Sarı köşk ve Beyaz köşk 09:00 - 23:00 saatleri arasında hizmet veriyor.

        • 7

          KIZ KULESİ

          Eski efsanesi ve tarihiyle kız kulesi anılarınızı paylaşmak için güzel bir tercih olabilir. Şuan da restorasyonda olan kız kulesinin içerisine girilemese de Salacak sahilinin görülmeye değer manzarası fotoğraflarınızda yer alabilir.

        • 8

          OTAĞTEPE PARKI

          İstanbul’un boğaz manzaralı parklarından birisi olan Otağtepe Parkı’ında manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Sonbaharda kurumuş yapraklarıyla, ilkbaharda renkli çiçekleriyle beraber Otağtepe Parkı’nda uzun yürüyüşler yapabilirsiniz.

        • 9

          Otağtepe parkı yaz aylarında 10:30 ile 17:30 arasında hizmet veriyor, ancak kışın bu saatler değişebiliyor.

        • 10

          ÇAMLICA TEPESİ

          Yeşilcam filmlerine konu olan eşsiz manzarası ile Çamlıca tepesi çiftlerin özel anlarını paylaşmaları için güzel bir seçim olabilir. Tepenin boğaz manzarasının tadını çıkarırken romantik anlar yaşayabilirsiniz.

        • 11

          Ayrıca Çamlıca tepesinin içerisinde yiyecek ve içecek restoran, kafeleri de bulunuyor.

        • 12

          GALATA KULESİ

          Bir İstanbul klasiği olan galata kulesi romantik çiftlerin ilk duraklarından birisi. Aynı zamanda turistik açıdan da çok insan çeken galata kulesi manzarasıyla neredeyse bütün İstanbul’u görüyor. Galata kulesinin rivayetini bilmeyen yoktur, galata kulesine beraber çıkan sevenler bir ömür mutlu olur ve evlenirler. Bu yüzden galata kulesinde edilen evlenme teklifleri de meşhurdur.

        • 13

          Ancak bilinmeyen rivayetlerden birisi şudur galata kulesine çıkarken önünde bir engel oluşan çiftler kule tarafından istenmemektedir veya çiftlerin ilişkisinin uzun sürmeyeceğine dair rivayetler dolanır.

          Galata kulesi 08:30 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

        • 14

          PİERRE LOTİ TEPESİ

          Pierre Loti ve Hatice’nin aşkı hiçbir zaman bir araya gelememiş olsa da, İstanbul’un meşhur tepelerinden birisinde hatırları anılacak. Hatice’ye olan aşkından sıklıkla bu tepede kahvesini yudumlayan Pierre Loti gibi sizlerde kahvenizi içerek güzel anılar paylaşabilirsiniz.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa