Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapan İstanbul Park pistinin ihalesi Nisan ayı başında yapılacak. İhaleyi kazanan firma 30 yıllığına pistin işletme hakkını elde edecek.

Pistin akıbetini belirleyecek bu ihale öncesinde, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç'in Habertürk'e yaptığı açıklamalar konuyu gündemin üst sıralarına taşıdı.

Read more!
AVDAGİÇ: 'UCUZ KAHRAMANLIK YAPANLARA GEREKLİ CEVABI İHALE SONUCU VERECEĞİZ'

Avdagiç, Habertürk'e yaptığı açıklamalarda, İstanbul Park'ta yeni ihale sürecinin 2 Nisan'da başlayacağını vurgulayarak, "Burada konuyu bilmeyen, kendilerine pay çıkarmaya çalışan, ucuz kahramanlık yapan bazılarına gerekli cevabı, bu ihale sonucu kesinleştikten sonra vereceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Avdagiç, FİYAŞ'ın da ihaleye katılabileceğinin sinyalini vererek, "Ticarette her şey açık konuşulmaz. Günü gelince yaşamak lazım. Arkadaşlar şartnameyi almış, çalışıyorlar" demişti.

Öte yandan, isteyen her firmanın Formula 1 yarışlarını düzenleyemeyeceğini de kaydeden İTO Başkanı Avdagiç, "Türkiye’deki bir şirket ben Formula 1’i yapacağım diye çıkınca, yapabiliyor mu? İcap-kabul işi var değil mi burada. Formula’yı yapmak istiyorum diyorsanız, Formula 1’in sahibi olan şirketin sahibinin kapısını çalmanız gerekiyor. Uluslararası Otomobil Federasyonu’nun (FIA) değil. Şimdi bazı arkadaşlar atraksiyon yapıyorlar, sanki bunun sorumlusu FIA’ymış gibi FIA ile pozlar çekiyorlar. Formula’nın hangi ülkede yapılacağına karar veren FIA değil. FIA yerel otomobil federasyonlarının üst kuruluşu" diye konuşmuştu.

Formula 1'i getirmek için Formula 1’in sahibi ile masaya oturup onlardan bir iyi niyet mektubu almanın gerekli olduğunu da vurgulayan Avdagiç, "Sağda-solda bu konu ile alakası olmayanlarla poz çekerek, hava atarak bu işler olmuyor. Bugüne kadar da bu işi 7 kere biz yaptık. 2 defa da yine bizim pistte kiracı firma yaptı. Poz vererek bu işler İstanbul’a gelmedi, ne 7 yere yapılırken geldi ne 2 defa yapılırken geldi. Onun için biz şimdi izliyoruz. Ümit ediyorum güzel, başarılı bir ihale olur. Alan da kiraya veren de hayrını görür" ifadelerini kullanmıştı.

Haberi Görüntüle

Avdagiç, pistin 20 yıl süreyle Yap-İşlet-Devret sözleşmesi ile kullanım hakkına sahip olan ve Formula İstanbul Yatırım A.Ş’nin (FİYAŞ) de Yönetim Kurulu Başkanı görevini sürdürüyor. FİYAŞ'ın ortakları arasında ise İTO, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Valiliği bulunuyor.

Şekib Avdagiç'in Habertürk'e yaptığı İstanbul Park pisti hakkındaki açıklamaların ardından, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'ndan (TOSFED) da yazılı bir açıklama geldi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ