Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Eylem Tok'un eski eşi Bülent Cihantimur ifade verecek! Türkiye'yi şoke eden kazada baba şüpheli sıfatıyla adliyede! - Son dakika haberi

        Eyüpsultan'daki kazayla ilgili oğlu ve eski eşi Eylem Tok, ABD'ye kaçan Bülent Cihantimur Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

        DHA'nın haberine göre soruşturma kapmasında hakkında yurt dışı yasağı konulan baba Op. Dr. Bülent Cihantimur kazayla ilgili ifade verdi.

        ÖNCE MISIR'A ARDINDAN ABD'YE KAÇTILAR

        Eyüpsultan'da 1 Mart 2024 tarihinde saat 23.50 sıralarında 17 yaşındaki T.C.'nin araçla seyir halindeyken yol kenarında arıza nedeniyle park halinde bulunan 3 adet ATV tipi araçlara çarpması sonucunda bir kişi ölmüş, 4 kişi yaralanmıştı.

        REKLAM

        Olayla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 Mart 2024 tarihinde saat 03.50 sıralarında İstanbul Havalimanından Mısır'a çıkış yaptıkları tespit edilen anne Eylem Tok hakkında “Suçluyu kayırma" suçundan ve oğlu T.C hakkında "Bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan aynı gün 2 Mart 2024 tarihinde yakalama kararı çıkarmıştı.

        Başsavcılık, 7 Mart'ta anne ve oğlu için kırmızı bülten çıkarılması talebi hazırlayarak Adalet Bakanlığına göndermişti. Eylem Tok ve oğlu T.C'nin Mısır'dan ABD'ye geçtikleri ortaya çıkmıştı.

        REKLAM

        Soruşturma devam ederken şüphelilerin kaçmasına yardım eden Ayşe Ceren S.'nin tutuklanmış; baba Op. Dr. Bülent Cihantimur hakkında ise yurt dışı yasağı konulmuştu. Savcılığın baba Cihantimur'u ifadesini almak üzere çağırdığı öğrenildi.

        ADLİ KONTROL KARARI

        Mahkemeye sevk edilen baba hakkında savcılık adli kontrol talebinde bulundu. Cihantimur, haftada bir imza atma şeklindeki adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

        Kaza sonrası ilk iş video çektiler!
        Haberi Görüntüle

        SAVCILIK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

        T.C.'nin babası Bülent Cihantimur, 3 saat süren ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. "Suçluyu kayırma" suçundan savcıya ifade veren Bülent Cihantimur'un, "Çok kötü durumdayım. Oğlumu göremiyorum. Oğlumun dönmesini çok istiyorum. Eylem'in oğlumu yurt dışına götürmesi olayına en ufak bir iştirakim yoktur. Olaydan sonra kaçmaya çalışmadım. Bütün yaşantım buradadır. Oğlumu yurt dışına kaçırmak kaçmasına yardım etmek kaza esnasında ve sonrasında delilleri gizlemek saklamak gibi hiçbir eylemim olmadı. Kimseyi yönlendirmedim, hiçbir şeyi organize etmedim. Kendisi dönmek istiyor. Annesi ile döneceklerine ve adalete teslim olacaklarına inanıyorum" dediği öğrenildi.

        İFADE VERİRKEN YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

        Öte yandan baba Bülent Cihantimur, adliyede ifade verdiği sırada bir basın açıklamasıyla kendisi hakkındaki iddialara yanıt verdi: "Kazanın gerçekleştiği gün, uzun süren bir ameliyat sonrası evime gidip uyudum. Eski eşim Eylem Tok'tan gelen telefon ile kazadan haberdar oldum. Kazadan yaklaşık 1,5 saat sonra Eylem Tok beni aramış. Bana telefon geldiğinde saat gece yarısıydı. Hemen bir taksiyle eski eşim Eylem ve oğlum Timur'un beraber yaşadıkları eve gittim. Oğlum üst kattaydı, şoktaydı ve konuşabilecek durumda değildi. Eylem de o sırada ev içinde dolaşarak telefon görüşmeleri yapıyordu. Oğlumun durumunu iyi görmediğim için onu öncelikle muayeneye götürüp acil müdahale gerektiren bir durumu olup olmadığını anlamak istedim. Bu sırada kazada yaralı ya da ölü olduğu tarafımca da bilinmemekteydi. Eylemin telefonunu kapattım ve öncelikle şokta olan oğlumun acil müdahale gerektiren bir sağlık sorunu olup olmadığını anlayalım, sonra da ehliyeti olmadığı için avukatlara bilgi verip yapılması gerekenleri yapalım dedim. Oğlumu alıp orada bulunan elektrikli aracı kendim kullanarak, kliniğe gitmek için yola çıktım."

        Eylem Tok ve oğlunun olayında flaş gelişme
        Haberi Görüntüle

        "ESKİ EŞİMİ ARADIM TELEFONLARIMI AÇMADI"

        "Bu sırada şirketimiz çalışanlarından Ayşe Ceren Saltoğlu'nu bahçede gördüm. Eylem Tok da Ayşe'nin aracına bindi ve arkamızdan gelmeye başladılar. Yolda oğlum ile konuşmaya çalışsam da kazanın etkisiyle dış dünyaya kapalı vaziyetteydi. Bu sırada kullandığım elektrikli araç önce uyarı verdi sonra da şarjı bitti. Bizi izleyen Eylem'in içinde olduğu araç yanımızda durdu. Oğlumu o araca geçirdik ve Eylem'e 'siz kliniğe geçin çocuk hala şokta ben de şoförümüzü aradım onunla geleceğim hemen arkanızdan' dedim. Şoförüm yanıma geldi beni aldı ve kliniğe gittik. Kliniğe gittiğimizde kimse yoktu. Eylem'in oğlumu yurt dışına götürme planından, kazadaki yaralılardan kazanın büyüklüğünden ve ölüm olayının yaşandığından bu sırada haberim oldu. Eylem'i defalarca kez aramama rağmen telefonlarını açmadı ve en son telefonunu kapattı."

        Türkiye Eyüpsultan'da 1 Mart 2024’de meydana gelen ve Oğuz Murat Aci adlı gencin hayatını kaybettiği kazanın gelişmelerini merakla takip ediyor. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, başlatılan soruşturmada 'suçluyu kayırma' suçundan ifade vermek üzere Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na gelen baba Bülent Cihantimur şüpheli olarak ifade verdi. Cihantimur’un savcılıkta verdiği ifadenin detaları ortaya çıktı

        EYLEM TOK’LA NE ZAMAN AYRILDIĞINI ANLATTI

        Aylık gelirinin 1 milyon lira olduğunu belirten Bülent Cihantimur (54) ifadesinde, "Eylem Tok isimli şahıs benim eski eşimdir. 2011 yılında kendisi ile boşandık, boşandıktan sonra ben İstanbul’a taşındım, belli bir süre sonra da Eylem, oğlumuz T.C. ile İstanbul’a taşındı. Oğlumla ilgilenmek için hayatıma kimseyi almadım. Velayeti annesinde olmasına rağmen okul ücretini ben ödedim, hatta kendisine bir şoför ve araç tahsis ettim. Annesi ile ikamet ettikleri ev de benim üzerime kayıtlıdır. Ben günlük olarak T.C. ve şoförü ile diyalog kurarım. Her sabah onlarla konuşurum, Eylem ile de oğlumuzla ilgili bir durum olduğundan konuşuyorum.”

        Ayşe Ceren S. benim çalışanımdır, maaşını şirketten almaktadır. Eylem ile aralarında herhangi bir patronluk ilişkisi yoktur. Sadece sanat faaliyetleri nedeniyle diyalog kurmuşlardır. Ayrıca kendi tahsis ettikleri ilişkileri benim dışımdadır. Dışarıda görüşüyorlarmış, ben bundan haberdar değildim. Eylem’in evine de kendi aracıyla gitmiş’’

        “EYLEM ARADI HEMEN GEL OĞLUM KAZA YAPMIŞ DEDİ”

        Tutuklanan Ayşe Ceren S.’nin kendi çalışanı olduğunu belirten Bülent Cihantimur ifadesinde olay gecesini şöyle anlattı: “"Ben olayı öğrendiğimde Ayşe Ceren’i Eylem’in evinde gördüğümde şaşırdım. Ben kendisine Eylem de senin patronundur gibi laflar söylemedim. Olayın olduğu Cumartesi ameliyat yapmamama rağmen bir ameliyat ayarlanmıştı. Bu ameliyatı yaptım, uzun sürmüştü. Sonra babamla konuştum ve yorgunluktan uyuyakalmışım. 00.30 sıralarında Eylem beni aradı, ‘hemen gel T.C. kaza yapmış’ dedi. Ben normalde araba kullanmam, taksi çağırdım. Eylem ile oğlumun yaşadığı eve gittiğimde şoför Adem dışarıda bekliyordu, Ayşe Ceren de avludaydı. Eve girdiğimde T.C.’yi şok halinde gördüm, donmuş bir haldeydi. Eylem ise panik halinde birileriyle konuşuyordu. Eylem’e ‘çocuğu bana ver, hastaneye götüreyim’ dedim. Kabul etti. T.C. ile birlikte elektrikli aracıma bindik. Ben bavul görmedim, bavulun da nasıl konulduğunu bilmiyorum’’

        “EYLEM’İN OLAY YERİNE GİTTİĞİNİ BİLMİYORDUM”

        Ayşe Ceren S., T.C.,ve Eylem Tok ile birlikte yola çıktığını belirten Bülent Cihantimur, "Kliniğe gitmek üzere anlaştık. Yolda oğluma olayı anlattırmaya başlamıştım. Yaralı var mı, ambulanslar arandı mı dedim. Kendisi bana ‘bir iki kişinin kafasında kan vardı, bir kişi yerde yatıyordu, yarım saat olay yerinde kaldım’ dedi. Ben zaten oğlumu Eylem’in olay yerinden gelip aldığını sonradan öğrendim. Aracın şarjının biteceğini anladığımda arkadaki araçtakilerden birini aradım”

        “AYŞE CEREN HAVALİMANI OLAYINI BİLSEYDİ SÖYLERDİ”

        Bülent Cihantimur, ifadesine şöyle devam etti: “Şoför Adem’i beni gelip alması için aradım. Oğlumu diğer araca yolladım. Sonra Ayşe gelip benim aracımın arkasında oğlumun valizinin olduğunu söyledi. Bagajı açıp valizi aldı, benim tanıdığım Ayşe Ceren havalimanına gidileceğini bilseydi beni bu konuda uyarırdı. Bana ‘Eylem çocuğu kaçıracak’ derdi. Kesinlikle havaalanına gitmek gibi bir bilgim ve niyetim yoktu. Sonrasında ben Adem ile kliniğe döndüm. Ben eve çıktım. İkimiz de Eylem’leri bulamadık. Bulamayınca onları aradım, Eylem telefonu açmadı. Ayşe’ye ulaştığımda ise ‘hocam onlar yurt dışına gitti’ dedi. Eylem, Ayşe’nin telefonunu almış’’

        “HİÇBİR ŞEYİ ORGANİZE ETMEDİM”

        İfadesine devam eden baba Cihantimur, Eylem Tok’a en son Mısır’dayken ulaştığını söyleyerek, "Geri dönmesi konusunda ikna ettim. İkna olmuştu ancak sonrasında çevresinden ve medyadan gördüğü bilgilerden dolayı benimle irtibatı kesti. Sonra kendisine ulaşamadım. Oğlumla en son irtibat kurduğumda bana Türkiye’ye dönmek istediğini ısrarla söylemiştir. Her türlü yardıma hazırım. Oğlumun da dönmesini istiyorum. Oğlumla sık sık irtibat kuran bir insanım, bu durum beni de çok üzmüştür. Oğlumun dönmesini çok istiyorum. Oğlumun gelmesi için ne gerekiyorsa yaparım. Kimseyi yönlendirmedim, hiçbir şeyi organize etmedim. Oğlumu tanıyorum, dönmek istiyor. Annesi ile döneceklerine ve adalete teslim olacaklarına inanıyorum’’ dedi.

        ADLİ KONTROL KARARI

        Bu ifadenin ardından mahkemeye sevk edilen baba hakkında savcılık adli kontrol talebinde bulundu. Yurt dışı yasağı bulunan Cihantimur, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa