Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon İstanbul Kırmızısı oyuncuları kimler? İstanbul Kırmızısı filmi konusu nedir?

        İstanbul Kırmızısı filminin konusu ne? İstanbul Kırmızısı oyuncuları kimler? soruları film hakkında ayrıntılı bilgi edinmek isteyen izleyiciler tarafından soruluyor. İstanbul Kırmızısı ilk olarak 2017 yılında beyaz perdede izleyici ile buluştu. 6 milyon 385 bin liralık hasılata sahip İstanbul Kırmızısı ile ilgili ayrıntıla haberimizde.

        İSTANBUL KIRMIZISI OYUNCULARI KİMLER?

        Oyuncu Rol Açıklama Notlar
        Halit Ergenç Orhan Şahin Yazar ve editör
        Tuba Büyüküstün Neval Barlas Deniz'in arkadaşı
        Nejat İşler Deniz Soysal Yönetmen ve yazar
        Mehmet Günsür Yusuf Deniz'in arkadaşı
        Çiğdem Selışık Onat Süreyya Soysal Deniz'in annesi
        Ayten Gökçer Betül Deniz'in teyzesi
        İpek Bilgin Güzin Deniz'in teyzesi
        Zerrin Tekindor Aylin Orhan'ın ablası
        Serra Yılmaz Sibel Süreyya'nın yardımcısı
        Rıza Kocaoğlu Atık kağıt işçisi
        Şerif Sezer Yusuf'un annesi
        Nergis Öztürk Polis
        Selim Bayraktar Neval'in kocası
        Tuğrul Çetiner Oğuz Deniz'in yazar arkadaşı
        Tayfun Sav Polis memuru
        Gaye Su Akyol
        Yelin Bilgin Zeynep Deniz'in asistanı
        Reha Özcan Ali Deniz'in ağabeyi
        Cemre Ebüzziya Sultan Yalının Kürt aşçısı

        İSTANBUL KIRMIZISI FİLMİ KONUSU NE?

        Eski bir yazar olan Orhan Şahin, İstanbul'daki travmatik yaşantısından sonra İngiltere'ye yerleşerek son 20 yılını Londra'da geçirmiştir. Yönetmen Deniz Soysal, İstanbul'daki bir yalıda yaşamaktadır ve bir kitap yazar. Kitabında, kendi dünyasını, yaşamını, çocukluk anılarını ve yakın arkadaş ilişkilerini anlatmıştır. Kitabın editörlüğünü Orhan'ın yapmasını ister ve onu İstanbul'a davet eder. Yıllar sonra İstanbul'a dönen Orhan, Deniz'in isteğini kırmayarak yalıda (Hekimbaşı Yalısı) onlarla birlikte kalır. Böylece kitabın çıkış noktası olan yaşantının içerisinde olacaktır. Ancak Deniz, bir gün ortadan kaybolur. Orhan da bir yandan kitap için çalışırken bir yandan da Deniz'i aramaya başlar.

        REKLAM

        Ferzan Özpetek'in aynı ismi taşıyan kitabından uyarladığı filmin hazırlık süresi 3 yıl kadar sürdü. Senaryoyu İtalyanca yazan Ferzan Özpetek, Türkçeleştirme sürecinde yazar Yıldırım Türker'den de yardım aldı.

        Filmin oyuncu seçim direktörlüğünü Tuba Sökmen Gülmez üstlendi. Oyuncu seçim sürecinde "Orhan Şahin" karakteri için ilk önce İngiliz bir oyuncu ile görüşülmüştü ancak oyuncu, Türkiye'deki terör ortamını sebep göstererek ekibe katılmak istemediğini belirtti. Benzer bir sebeple Amerikalı bir oyuncu da ekipten çekildi. Bu gelişmeler sonrası Özpetek ve cast direktörü Gülmez, ekibi sadece Türk oyunculardan oluşturmaya karar verdiler.

        Özpetek'in, ilk Türk filmim dediği İstanbul Kırmızısı'nın çekimlerine Mart 2016'da başlatmayı planlanmıştı ancak, İstanbul'da İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı sonrası çekim tarihi Nisan ayına ertelendi. Nisan 2016'da başlayan çekimler, 2 ay kadar sürdü ve Haziran 2016'da sona erdi.

        BKM Film, İmaj, R&C Produzioni, Faros Film ve Rai Cinema ortak yapımı olan filmin, post-prodüksiyon çalışmaları da İstanbul'da gerçekleştirildi.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç

        BURÇLAR

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa