Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık İp Atlayarak Zayıflanır Mı ve Kilo Verilir Mi? İp Atlayarak Kilo Vermek İçin Ne Yapılmalı? | Sağlık Haberleri

        İp atlayarak kısa zamanda kilo vermek mümkündür. Ancak önemli olan bunu düzenli yapmaktır. Düzenli olarak ip atlandığında istenilen kiloya ulaşmak mümkündür. Örneğin haftada üç ya da dört gün ip atlanabilir. Bunu belli setler haline yaparsanız daha hızlı etki ettiğini görürsünüz. İp atlamak spor salonuna gitmeden evinizde yapabileceğiniz en hızlı kilo verdiren yöntemlerden biridir. Hızlı kilo verdiren ip atlamak vücudun sıkılaşmasını da sağlamaktadır.

        Özellikle hızlı kilo vermek isteyenler tarafından tercih edilen ip atlamak ortalama bir ayda belirgin bir şekilde kilo verilmesini sağlamaktadır. Spor yapmaya, yürüyüşe ve spor salonlarına gitmeye çok fazla vakti olmayan ama yine de kilo vermek isteyenlerin çok fazla tercih ettiği ip atlamak sağlık için de faydalı bir aktivitedir. İp atlarken kalp atışı hızlandığı için kalp sağlığı da korunmuş olur.

        Ayrıca ip dışında farklı bir alet gerektirmediğinden oldukça ekonomik bir egzersiz türüdür. Bu içeriğimizde ip atlayarak zayıflanır mı? İp atlayarak kilo vermek için ne yapılır? Konularından ayrıntılı bilgileri sizler için bir araya getirdik. İşte tüm merak edilenler…

        REKLAM

        İp Atlayarak Zayıflamak İçin Ne Yapılır?

        İp atlamak hızlı bir şekilde fazla kilolardan kurtulmanın etkili yöntemlerinden biridir. Peki ip atlayarak zayıflamak için ne yapılır. Burada önemli olan ip atlamanın süresi ve haftada kaç gün yapıldığıdır. Başlangıçta basit gibi görünen ip atlamak kalbi ve vücudu hızlı yorar. O nedenle ilk etapta 10 dakika ile başlayıp aralarda 5 dakika mola vererek ip atlayabilirsiniz.

        İp Atlayarak Kilo Vermek

        İp atlayarak kilo vermek oldukça doğru bir yöntemdir. Çok basit gibi görünen ip atlamak kısa zamanda hızlı kilo vermeye yardımcı olur. Uzmanlar bir saat ip atlayan bir kişinin ortalama 1000 kalori harcadığını tespit etmiştir. Başlangıçta bir saat ip atlamak zor olabilir ancak zaman içinde bu sürelere ulaşabilirsiniz.

        100 Kere İp Atlamak Kaç Kalori Yakar?

        REKLAM

        Günde 100 kere ip atlamak kaç kalori yakar? Sorusu pek çok kişi tarafından sorulmaktadır. Burada yakılan kalori miktarı kişiye ve kilosuna bağlı olarak değişse de ortalama 50 ile 100 arasında kalori yakılması mümkündür.

        Kilo Vermek İçin Günde Kaç Tane İp Atlamak Gerekir?

        Kilo vermek için günde kaç tane ip atlamak gerekir? Diye soranlara ortalama 100 kere ip atlamanın başlangıçta faydalı olacağını söyleyebiliriz. Uzmanların yatığı hesaba göre 1000 kere ip atlayan bir kişi ortalama 500 ile 1000 kalori arasında yakabilir. Burada kişinin kilosu, ip atlarken harcadığı efor ve hız etkili olmaktadır.

        Zayıflamak İçin İp Atlama Programı

        Zayıflamak için ip atlama programı uygulamak doğru bir davranıştır. Bu sayede programlı bir şekilde kilo vermek mümkündür. Ayrıca bir program hazırlanmazsa istenilen kiloya ulaşmak daha fazla zaman alabilir. Hiç ip atlamamış bir kişi günde 100 kere ile başlayabilir. Bu sayı her geçen gün arttırılabilir. Bunun dışında dakika tutarak da ip atlayabilirsiniz. İlk 1 hafta 5-7 dakika sonraki günlerde birer dakika ekleyerek ilerleyebilirsiniz. Bu süreci 30 günde tamamlayabilirsiniz.

        İp Atlamak Kilo Verdirir mi?

        İp atlamak kilo verdirir mi? Diye merak edenlere ip atlamanın çok hızlı kilo verdiren bir egzersiz olduğunu söyleyebiliriz. İp atlayarak dakikada 15-20 kalori yakmak mümkündür. Düzenli ip atlayan bir kişi kısa sürede istediği kiloya ulaşabilir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa