Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet İnternet bağlantınızı hızlandırmak için bunları yapın! - haberler - Teknoloji Haberleri

        İlk olarak Çin’de ortaya çıkan ve dünyaya hızlı bir şekilde yayılmaya devam eden yeni tip Korona virüsü (Covid-19) nedeniyle vatandaşlar kendilerini evlerinde izole etti. Bu durum ülke genelinde bir andainternetin kullanımı çok yükletti. Türkiye’deki servis sağlayıcılarının açıklamalarına göre hem sabit hem de mobilinternetkullanımında yüzde 30 ila 50’lere varan bir artış yaşanıyor. Anadolu Üniversitesi, uzaktan çalışma ve uzaktan eğitim faaliyetlerinin önümüzdeki haftalarda da devam etme ihtimaline karşı ise verimli birinternethizmeti için kullanıcılara da bazı görevler düştüğü belirtti.

        'SADECE GEREKLİ DÖKÜMANLAR İNDİRİLMELİ'

        REKLAM

        Anadolu Üniversitesi kullanılaninterneti meşgul etmemek ve kolayca vatandaşların işlerini yapabilmesi için dikkat edilmesi önemli noktaların altına çizdi. Konu ile ilgili yapılan açıklamada,internetkullanılırken, “Sadece gerekli dokümanlar indirilmeli. Belge göndermek yerine link gönderilmeli. Paylaşılan gönderiler daha düşük formatlı içeriklere dönüştürülmeli, birden fazla belge var ise klasör sıkıştırılmalı. Yüksek boyutlu verilerin indirilmesi içininternettrafiğinin daha az olduğu gece saatleri tercih edilmeli. Sürekli ve gereksiz görüntülü konuşmadan kaçınılmalı. Online oyunların başında geçirilen süreye dikkat edilmeli ve ekran kullanım süresi kontrol edilmeli” konulara dikkat edilmesi gerektiği dile getirildi.

        'MODEMİZİNİ HER GÜN 1 KEZ KAPAYIN'

        Uzaktan eğitim ve uzaktan çalışma faaliyetlerinin aksamaması ve isteklendirme için hızlı birinterneten önemli şart olduğunu belirten Anadolu Üniversitesi, kullanılaninternetten daha yüksek performansı almak için şu önerilerde bulundu:

        “Cihazlarınızıinternete kablo ile bağlayın. Çünkü bağlantının sağlandığı kablonun kısa olmasıinternetten aldığımız verimi arttıracaktır. Kablosuz bağlantılar için modemi merkezi bir yere konumlandırın. Güvenli bir WiFi şifresi ile ağınızın güvende olduğundan emin olun.İnternetbağlantı hızınızı gün içinde hız testi yaparak kontrol edin. Modeminizi günde en az bir kez kapatıp açarak dinlenmesini sağlayın.İnternete bağlı cihazlarınızın sayısını azaltın. Bilgisayarınızın rutin virüs taramasını yapın. Tarayıcınızın ve cihazlarınızın güncellemelerini mutlaka zamanında yapın. Cihazlarınızın arka planında çalışan uygulamaları kontrol edin. Tarayıcılarınızın önbelleğini ve araç çubuğunu boşaltın.”

        REKLAM

        FACEBOOK DA HAREKETE GEÇTİ

        Bu arada kullanıcıların her gün bolca vakit geçirdiği ve paylaşımda bulunduğu Facebook, ana platformu ve Instagram'da video kalitelerini düşürüyor. Firmadan yapılan açıklamaya göre söz konusu kalite düşürme bu hafta tüm Avrupa'da uygulanmaya başlayacak. Güney Amerika ülkelerinde de kademeli olarak kalite düşürülecek.

        Açıklamada "Bu ağır yüklenme döneminde, hem Facebook uygulama ve hizmetlerinin kesintisiz devam etmesi için hem de bağlantı sıkıntılarınıazaltmakiçin ortaklarımızla çalışıyoruz" ifadeleri yer aldı.

        KORONAVİRÜS SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa