Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç İftar saati - vakti 21 Mart 2020! Ankara, İzmir, İstanbul akşam ezanı saat kaçta? (İl il)

        İftar ne zaman? Akşam ezanı saat kaçta? soruları Miraç Kandili'nde oruç tutan vatandaşların gündeminde. Hz. Peygamber (s.a.s.), “Şaban’ın ortasında (Berat gecesi) ibadet ediniz, gündüz oruç tutunuz. Allah, o gece güneşin batmasıyla dünya semasına (rahmeti ile) tecelli eder ve fecir doğana kadar, ‘Yok mu benden af isteyen onu affedeyim, yok mu benden rızık isteyen ona rızık vereyim, yok mu bir musibete uğrayan ona afiyet vereyim, yok mu başka bir şey isteyen…’ buyurur.” (Bkz. Tirmizi, Savm, 39; İbn Mace, İkamet’u-Salat, 191) demiştir. Diğer taraftan Hz. Peygamber (s.a.s.), Zilhicce’nin ilk dokuz günü (Ebu Davud, Savm, 62; Tirmizi, Savm, 52), pazartesi ve perşembe günleri, aşura ve arefe günü oruç tutar (Müslim, Sıyam, 196, 197; İbn Mace, Sıyam, 41,42), pazartesi orucunu soranlara; “Bugün benim doğduğum, Peygamber olarak gönderildiğim ve Kur’an’ın bana vahyedildiği gündür.” (Müslim, Sıyam, 198) diye cevap verirdi. Bu ve benzeri rivayetlere dayanarak bazı İslam alimleri dini açıdan faziletli sayılan diğer gün ve gecelerin ibadetle ihyasının müstehap olduğunu söylemişlerdir. İşte il il akşam ezanı saatleri...

        REKLAM

        AKŞAM EZANI SAAT KAÇTA? İFTAR VAKTİ (İSTANBUL, ANKARA, İZMİR)

        Bu mübarek günde oruç tutan vatandaşların iftar yapabilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirlediği akşam ezanı saatleri şöyle:

        İstanbul: 19.34

        Ankara: 19.08

        İzmir: 19.31

        Bursa: 19.23

        Edirne: 19.34

        Trabzon: 18.41

        İL İL EZAN SAATLERİ İÇİN TIKLAYIN

        GÜNÜN AYETİ

        Mü’minler ancak o kimselerdir ki; Allah anıldığı zaman kalpleri ürperir. Onun âyetleri kendilerine okunduğu zaman (bu) onların imanlarını artırır. Onlar sadece Rablerine tevekkül ederler.

        (En’âm, 6/2)

        GÜNÜN HADİSİ

        Bizi doyurup içiren ve bizi Müslümanlardan eyleyen Allah'a hamdolsun.

        (Al-Tirmidhi, "De'avat",56)

        GÜNÜN DUASI

        Allah’ım! Rahmetinin gereklerini, mağfiretinin sürekliliğini, her türlü günahtan uzak ve salim olmayı,her türlü iyilik ve nimetleri, cennete girerek felaha ermeyi, yardımınla cehennem ateşinden kurtulmayı istiyorum.

        (Hakim, "De’avat", No: 1925)

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa