Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Seçim Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

İstanbul, Adalar'da ruam hastalığına yakalanan atların itlaf edilmesini protesto eden hayvanseverler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü.

Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde protesto gösterisi düzenleyen hayvanseverlerden 7 temsilci, İmamoğlu ile makam odasında bir araya geldi.

Protesto düzenleyen gruptan Zülal Kalkandelen, görüşmede, Adalar'da düzenlenen çalıştaya davet edilmediklerini belirterek, çalıştayın subjektif olduğunu düşündüklerini söyledi.

Hayvan canının kendileri için her şeyden önce geldiğini belirten Kalkandelen, "Biliyorum bu bir gelenek olmuş, alışkanlık olmuş, kimisi için Ada'nın simgesi olmuş. Doğru. Ama biz de diyoruz ki bazı simgeler, bazı gelenekler, zaman içerisinde değiştirilmeli. Çünkü, toplumlar ancak böyle uygarlaşabilir. Siz, göreve geldiğinizde, herkes için çok daha yaşanabilir bir kent vadettiniz. Hepimizde bir umut yarattınız. 'Her şey daha iyi olacak.' dediniz. Biz, hayvanlar için de iyi olacağını düşündük. Çünkü siz, hayvan hakları taahhütnamesini de imzaladınız. 'Kaldıracağım.' dediniz." diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ