Hortum, dolu, kar... ABD'de şiddetli kış şartları etkisini sürdürüyor!
ABD'nin batı, orta güney ve orta kuzey bölgelerini etkisi altına alan şiddetli kış şartları hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.
- 6
Oklahoma ve Ohio’yu etkileyen fırtına sisteminin, bugün kuzeydoğu bölgesine doğru ilerleyeceği, New York ve Boston şehirleri 10 santimetre ile yılın en fazla kar kalınlığını beklerken New York, Vermont, New Hampshire eyaletlerinin kuzey bölgelerinin 30 santimetreye kadar kar kalınlığı görebileceği ifade edildi.
- 7
Ülkenin batısı California'da hafta sonu yaşanan kış şartlarından sonra eyaletin kuzey bölgelerinde yeni bir kış hava sisteminin oluşmaya başladığı, Washington eyaletine kadar kuzey kısımlarında tekrar aşırı yağmur ve kar yağışı görüleceği bildirildi.
- 8
Bölgedeki Sierra Nevada dağlarında 2 metreye yakın kar beklenirken, şiddetli kış şartları nedeniyle ziyaretçilere kapatılan Yosemite Ulusal Park’ında kar kalınlığının 2 metreyi geçebileceği kaydedildi.
-
- 9
Ulusal Meteoroloji Servisi, kuzey California ile Sierra Nevada dağlarında ve civarında tipi uyarısında bulunurken, Idaho’dan Arizona’ya uzanan Rocky Dağları'nda da 60 santimetre civarında kar beklendiği tahmininde bulundu.
- 10
- 11
*Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.