Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika gelişmesi... HDP'li Osman Baydemir'e Meclis'ten geçici çıkarma cezası

        HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'e 2 birleşim geçici çıkarma cezası verildi.

        TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında HDP grubu adına kürsüye çıkan Baydemir, "Ben Kürt halkının bir evladı olarak, Kürdistan'dan gelen bir temsilci olarak kendime şöyle bir rol biçiyorum: Bu çatı, Kürt'ün ve Türk'ün ortak çatısı olsun" ifadelerini kullandı.

        Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Baydemir'e konuşmasını tamamladıktan sonra "Kürdistan neresi" diye sordu. Baydemir, kalbini göstererek "Burası" dedi.

        Bu konuşmanın ardından Baydemir hakkında TBMM İçtüzüğünün 161'inci maddesinin 3 numaralı bendi gereğince 2 birleşim geçici çıkarma cezası verildi.

        GEÇİCİ ÇIKARMA CEZASI NEDİR?

        TBMM İçtüzüğünün 161'inci maddesinin 3 numaralı bendi, "Görüşmeler sırasında Cumhurbaşkanına, Türkiye Büyük Millet Meclisine, Başkanına, Başkanlık Divanına, Başkanlık görevini yerine getiren Başkanvekiline, milletvekiline, Türk Milletinin tarihine ve ortak geçmişine, Anayasanın ilk dört maddesinde çerçevesi çizilen Anayasal düzene hakaret etmek ve sövmek, Türkiye Cumhuriyetinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü esasında Anayasada düzenlenen idari yapısına aykırı tanımlamalar yapmak" hallerinde geçici çıkarma cezasını öngörüyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa