Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Hamileler Limonlu Su İçebilir Mi ve Zararlı Mı, Faydalı Mı? Hamilelikte Limonlu Su Ne Kadar Tüketilmeli ve İçilmeli? | Sağlık Haberleri

        Çünkü sıcak gebelikte tercih edilmez. Zaten gebelikte anne adayı ekstra terler ve bunalır bir de hava ısınınca bu bunalma artar. Aynı zamanda tansiyon yükselmesi de bir diğer gebelik problemidir. Bu oldukça ciddi bir durum olup gebelikte tansiyon kesinlikle tercih edilmez. Bütün bunlara iyi gelecek en doğal çözüm ise limonlu sudur.

        Limonlu su hem serinletir hem de tansiyonun yükselmesini engeller. Ancak hamileler limonlu içebilir mi? Sorusu yine de mutlaka sorulmaktadır. Çünkü bu dönem yenilen ve içilen her şeye ekstra özen göstermek gerekmektedir. Bu içeriğimizde hamileler limonlu su içebilir mi, zararlı mı, faydalı mı? Hamilelikte limonlu su ne kadar tüketilmeli? Konularında ayrıntılı bilgileri sizler için bir araya getirdik. İşte tüm merak edilenler…

        REKLAM

        Hamileler Limonlu Su İçebilir mi?

        Hamilelikte yenilen ve içilen her şey konusunda dikkatli olunması gerektiği için hamileler limonlu su içebilir mi? Sorusu oldukça doğal karşılanmaktadır. Limonun için pek çok mineral ve vitamin vardır. Bunun yanı sıra limonlu su yüksek tansiyona iyi gelir. Gebelikte tansiyon yükselebileceği için limonlu su ideal bir içecektir.

        Hamilelikte Limonlu Su İçmek Ne İşe Yarar?

        Hamilelikte limonlu su içmek ne işe yarar? Diye merak edenler için sıraladık;

        • Hamileliğin en önemli sorunlarından biri olan kabızlık limonlu su ile giderilebilir. Yapılan araştırmalar hamilelerin kabızlık sorunu için her gün bir bardak limonlu su içmesinde bir sakınca olmadığını belirtmişlerdir. Diğer yandan limon bağırsakların da düzenli çalışmasını sağar.
        • Limonlu su bol C vitamini içerdiğinden bağışıklık gebelikte güçlü kalmasını sağlar. Hamilelikte bağışıklık sistemi ekstra önemlidir. Özellikle grip, nezle ve soğuk algınlığı bile olmak tehlikeli olabilir. Bu nedenle günde bir bardak limonlu su içilerek bu gibi hastalıklardan korunmak mümkündür.
        • Hamileliğin bir başka önemli sorunu da ödemdir. Limonlu su ödemin atılmasına da yardımcı olur. Özellikle el ve ayak şişkinlikleri bu sayede rahatlatılabilir.
        • Limonlu böbrek fonksiyonlarının da doğru çalışmasını sağlayarak gebeliğin sağlıklı geçmesine yardımcı olur.
        • Pek çok kadının hamilelikte tansiyonu yükselir. Bu istenen bir durum değildir. Çünkü bu tansiyon doğumdan sonra kalıcı olabilir. O yüzden her gün içilen bir bardak limonlu su tansiyonu da dengeler ve kan basıncının azalmasını sağlar.

        Tuz ve Limon Karışımı Ne İşe Yarar?

        REKLAM

        Tuz ve limon karışımı ne işe yarar? Diye merak edenler için sıraladık;

        • Tuzla limon yorgunluğa iyi gelir.
        • Enerjinin yükselmesini sağlayan tuz ile limon konsantrasyonun da artmasına destek verir.
        • Astım ve bronşit hastaları için doğal ilaçtır.
        • Odadaki kötü kokuların oluşumu engellenebilir.
        • Kişiye ferahlık verirken odadaki havanın da yenilenmesini sağlar.

        Limonlu Su Kanı Sulandırır mı?

        Limonlu su kanı sulandırır mı? Diye merak edenlere buna yardımcı olabileceğini söylemek mümkündür. Çünkü limonlu kan damarlarının gevşemesini sağlar.

        Hamileyken Limonlu Su Faydalı mı?

        Hamileyken limonlu su faydalı mı? Sorusunun yanıtı kesinlikle faydalıdır. Ancak uzmanlar tarafından belirtilen bir bardak limiti aşılmamalıdır.

        Hamileyken Limonlu Su Zararlı mı?

        Hamileyken limonlu su zararlı mı? Sorusu çok fazla kişi tarafından sorulmaktadır. Normalde hamilelikte bir bardak limonlu su faydalıdır. Ancak mide sorunu olan kişilerin bu konuda dikkatli olması gerekir. Diğer yandan limonlu su bazı kişilerin diş minelerine zararlı olabileceğinden kontrollü kullanılmalıdır. Herhangi bir sorun fark edildiğinden vakit kaybetmeden bir doktorla görüşülmelidir. Ayrıca fazla tüketilen limonlu su tansiyonun aşırı düşmesine neden olabilir. O yüzden kontrollü ve limitli tüketmek gerekir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa