Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Haaland durdurulamıyor! Erling Haaland gollerine Şampiyonlar Ligi'nde devam ediyor! PSG'yi de avladı - Futbol Haberleri

        Avusturya ekibi Salzburg ile sezonun ilk yarısında 22 maçta 28 gollük performansıyla dikkati çektikten sonra Borussia Dortmund'a imza atan 19 yaşındaki Erling Haaland, gollerine sarı-siyahlı formayla da devam etti! Norveçli yıldız, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında PSG'yi deviren isim oldu.

        Salzburg formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde 6 maçta 8 gol atarak dikkatleri üzerine çeken Haaland, PSG karşısında da 2 gol atarak takımını galibiyete taşıdı. Şampiyonlar Ligi'ndeki gol sayısını 10'a yükselten 19 yaşındaki yıldız, Dortmund formasıyla ise oynadığı 7 maçta 11 gol atmış oldu.

        REKLAM

        HAALAND'IN İLKLERİ

        Borussia Dortmund formasıyla Augsburg'a 3, Köln ve Union Berlin'e ikişer olmak üzere 7 gol atan Haaland, Almanya ligindeki ilk üç maçında bu rakama ulaşan ilk futbolcu oldu.

        Salzburg'da oynadığı dönemde Belçika ekibi Genk'e karşı 2, 34 ve 45. dakikalarda 3 gol kaydeden Haaland, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki bir maçın ilk yarısında "hat-trick" yapan en genç futbolcu olarak tarihe geçti.

        FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda ülkesinin Honduras'ı 12-0 yendiği mücadelede 9 kez fileleri havalandıran Haaland, bu turnuvada bir maçta en fazla gol atan oyuncu rekorunu kırdı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa