Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kader Kaya'nın katil zanlısı ifade değiştirdi

        Can HACIOĞLU/ESKİŞEHİR

        Eskişehir'de amatör olarak fotomodellik yapan 17 yaşındaki Kader Kaya'yı öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan evli ve 2 çocuk babası 31 yaşındaki Metin Y.'nin, jandarmada verdiği ilk ifadesinde genç kızın kendisiyle para karşılığı ilişkiye girmek için anlaştığını öne sürerek, "Birden bağırıp çağırmaya başladı. Daha fazla bağırmasın diye iç çamaşırını ağzına teptim" dediği öğrenildi.

        Geçen hafta cuma günü Kanlıpınar Mahallesi Çamlık mevkisindeki ormanlık alanda vatandaşlar tarafından ölü olarak bulunan Kader Kaya'nın cinayet zanlısı Metin Y., önceki gün soruşturmayı Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet ve Gasp Bürosu ekipleri tarafından baldızının evinde yakalandı. Polisler tarafından yakalandıktan sonra verdiği ilk ifadede ilişkiye girmek istediği genç kızın direnip bağırması üzerine çamaşırını ağzına sokması sonucu öldüğünü söyleyen Metin Y., olay yeri jandarma bölgesinde olduğundan jandarma ekiplerine teslim edildi.

        "KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN DÜŞTÜ, AYAKLARINDAN TUTUP ÇEKTİM"

        Jandarmadaki ifadesinde Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikaya iş başvurusu için gittiğini anlatan Metin Y., yol kenarında Kader'i görüp aracını durdurduğunu söyledi. Metin Y. ifadesinde "Arabanın kaputuna oturdu. İstanbul'dan geldiğini, isminin 'Açelya' olduğunu, fotomodellik yaptığını, parasının bittiğini, 200 lira karşılığında cinsel ilişkiye girebileceğimizi söyledi" iddialarında bulundu.

        Aracına aldığı genç kızı Kanlıpınar mevkisindeki ormanlık alana götürdüğü sırada aralarında tartışma çıktığını ve genç kızın bağırmaya başladığını söyleyen Metin Y.'nin, ormanlık alandan kaçmaya çalışırken düşen kızı ayaklarından tutup çektiğini bu sırada şortunun çıktığını savunarak şunları anlattığı öğrenildi:

        "O arada iç çamaşırı da koptu. Bağırıp çağırmaya devam ediyordu. Daha fazla bağırmasın diye iç çamaşırını ağzına teptim. Onu çekip ağacın altına bıraktım. Sonra arabaya gittim. Makyaj çantasını, cep telefonunu ormanlık alanda değişik yönlere doğru fırlatıp attım. Onu orada bırakıp evime gittim."

        Olayın ardından 2 çocuğunu ve eşini alıp Erenköy Mahallesi'ndeki baldızının evine gittiğini anlatan Metin Yılmaz, "Polis ve jandarmalar baldızımın evine gelince kaçmaya çalıştım ama beni yakaladılar" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa