Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kader Kaya tecavüze direnince öldürülmüş

        Can HACIOĞLU/ESKİŞEHİR

        Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp ve Cinayet Büro Amirliği ile Odunpazarı Jandarma Komutanlığı Asayiş Şubesi ekipleri, bir hafta önce Kanlıpınar Mahallesi Çamlık mevkisindeki ormanlık alanda boğularak öldürülmüş halde bulunan Kader Kaya'nın katil zanlısının yakalanması için çalışma başlattı.

        Polisin Kader'in MOBESE kamerasındaki son olarak görüldüğü otomobilin plakasından yola çıkarak yakaladığı evli ve 2 çocuk babası Metin Y.'nin ifadesinde otostop çeken genç kızı aracına aldığını anlattığı belirtildi.

        Zanlının ifadesinde "Onu Organize Sanayi Bölgesi'nde otomobile aldım. Bir fotomodellik çekimi için oradaymış. Onunla ilişkiye girmek istedim. Kabul etmeyince tartıştık. Onu soydum. Külodunu bağırmaması için ağzına soktum. Boğularak öldü. Onu daha önceden tanımıyordum" dediği belirtildi. İşsiz olduğu belirtilen zanlı, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra jandarmaya teslim edildi.

        100'e yakın vatandaşla görüşüldü. Amatör olarak fotomodellik yapan genç kızın son olarak geçtiğimiz perşembe günü Organize Sanayi Bölgesi'nde MOBESE kameralarına yansıdığı belirlendi.

        Genç kızın bindiği aracın plakası belirlendi. Aracın sahibinin Metin Y. olduğu tespit edildi. Erenköy Mahallesi'ndeki bir evde yakalanan Metin Y.'nin ifadesinde "Onu Organize Sanayi Bölgesi'nde otomobile aldım. Bir fotomodellik çekimi için oradaymış. Onunla birlikte olmak istedim. Kabul etmedi. Tartıştık. Ben de onun iç çamaşırlarını çıkardım. Bağırmaması için külotunu ağzına soktum. Daha sonra boğularak yaşamını kaybettiğini anladım. Ormanlık alana götürerek onu bıraktım" dediği öne sürüldü.

        Metin Y., genç kızın bulunmaması için cep telefonunu da aldığını itiraf etti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa