Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Yargıtay'dan Sinan Oğan kararı

        HABERTURK.COM

        Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, MHP'li Sinan Oğan'ın partiden ihracını kaldıran yerel mahkeme kararına yapılan itirazı reddetti. Bu karar sonrası Sinan Oğan'ın Genel Başkanlığa adaylığı konusunda önünde hiçbir engel kalmadı.

        Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi, eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ın MHP Merkez Disiplin Kurulunca partiden çıkarılmasına ilişkin kararını iptal etmiş ihraç kararında ısrar eden MHP yönetimi, bu kararı temyiz için Yargıtay'a taşımıştı.

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Oğan'ın aday olamayacağını iddia etmişti. Bahçeli, "Partimizin üyesi değil, Sinan Oğan ihraç edilmiştir. İhraç kararı sonrası yargı üyeliği konusunu gündeme getirmiştir. Yargıtay'da da bu konu hakkında inceleme yapılmadığını duyuyoruz. Bize göre ihraç kararı verilmiş, Yargıtay'dan da karar çıkmadığına göre üye değil. 10 Temmuz'a kadar Yargıtay'ın bir karar vermesi gerekir ifadelerini kullanmıştı.

        MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan da Bahçeli'nin bu çıkışına "Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi, partimden ihracımı hukuksuz buldu ve iademe karar verdi. Mahkemenin kararı temyize açık bir karar değildir." diye karşılık vermişti.

        SİNAN OĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA

        MHP'li Sinan Oğan, Yargıtaydan da parti üyeliğine dönüş kararı çıkmasını zaten beklediğini belirterek, "Bu karar çıkmasaydı da benim üyeliğimle ilgili herhangi bir sorun yoktu. Bu sadece genel merkezin iddialarının arkasının boş olduğunu ortaya koydu." dedi.

        Oğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genel merkezden gelen ve kendisinin parti üyesi olamadığı yönündeki açıklamaların "algı operasyonu" olduğunun Yargıtay tarafından da tescillendiğini bildirdi.

        Yargıtay 18. Hukuk Dairesinin kararında, Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesinin kararının kesin nitelik taşıdığı ve temyiz edilemeyeceğinin belirtildiğine işaret eden Oğan, daha önce yaptığı açıklamalarda da bu konunun altını defalarca çizdiğini anımsattı.

        Genel merkezin, en başta mahkeme kararına itiraz etmemesi gerektiğini vurgulayan Oğan, şunları kaydetti:

        "En başından beri ben Türk adaletine güvendiğimi ifade ettim, yine ifade ediyorum. Yargıya müdahalelerin bu kadar artmaya başladığı bir dönemde dahi, 'ben yargıya güveniyorum' dedim ve yargı da hukukun yanında, doğrunun yanında oldu. Ben bu anlamda kararın yargı açısından da şahsım ve parti camiamız adına da hayırlı olmasını diliyorum. Bu karar çıkmasaydı da benim üyeliğimle ilgili herhangi bir sorun yoktu. Bu sadece genel merkezin iddialarının arkasının boş olduğunu ortaya koydu. Bu karardan önce de bizim üyeliğimizle ilgili bir sorun yoktu.Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına elimdeki mahkeme kararıyla başvurup üyeliğimi tasdik ettirebilirdim ancak bir süre beklemeyi uygun görmüştük, dolayısıyla da uygun bir zamanda başvurup üyeliğimizi tasdik ettireceğiz."

        Oğan, MHP Merkez Disiplin Kurulunca partiden çıkarılmış, bu işlemin iptali istemiyle dava açmıştı. Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi de ihraç kararını iptal etmişti. MHP Genel Merkezi ise yerel mahkemenin bu kararını temyiz etmişti. Dosyayı görüşen Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, Genel Merkez'in temyiz istemini reddetmişti. (AA)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa