Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Bağdat Caddesi’ne kasis yerleştirilecek

        Mustafa ŞEKEROĞLU/İSTANBUL-ÖZEL HABER

        Sık sık yaşanan trafik kazaları ile gündeme gelen Bağdat Caddesi’ndeki denetimlerini aralıksız sürdüren İstanbul Emniyeti, sürücülere adeta ceza yağdırdı.

        Bağdat Caddesi’nde 4’ü motosikletli olmak üzere toplam 6 trafik ekibiyle 24 saat görev yapan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerine ek olarak Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne bağlı 5 ayrı ekip de destek verdi.

        Habertürk’ün ulaştığı verilere göre yılın ilk 4 ayında 9 bin 160 trafik cezası kesildi. Bağdat Caddesi’nde sürücülere en çok aşırı hız cezası yazıldı. Aşırı hız cezası 3 bin 891 ile toplam cezaların neredeyse üçte birini kapsadı.

        Hatalı park ve cep telefonu ile konuşma cezaları da en çok ceza uygulanan ihlaller olarak dikkat çekti. Kırmızı ışıkta geçen 743 sürücü tespit edilirken, alkollü araç kullanan 163 sürücünün ehliyetine el konuldu.

        ÇALIŞMA BAŞLATILDI

        Bağdat Caddesi’ndeki kazaların önüne geçilmesi için caddenin belli noktalarında kasis yapılması gündeme geldi. Emniyet yetkililerinden edinilen bilgilere göre caddedeki aşırı hız ihlallerini kontrol altına alabilmek için özellikle aşırı hız yapılan yerlere kasisler konulması planlanıyor. Bu konuda çalışmaların yürütüldüğü de edinilen bilgiler arasında.

        Polis ekipleri, sürücülere 12 ayrı suçtan ceza kesti. İşte Bağdat Caddesi’ndeki ceza bilançosu:

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa