Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Sanatçılar Şeb-i Arus için buluşacak

        ŞEB-İ Arus-İstanbul, 19 Aralık Cumartesi akşamı 4. kez İstanbul’da. AdStation tarafından Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenecek bu özel gecede ünlü sanatçılar Alişan, Yusuf Güney, Kutsi, Serkan Kaya, Sami Özer ve Erkam Aydar semazen gösterileri eşliğinde ilahiler okuyacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenecek etkinliğe 15 bin kişinin katılması bekleniyor.

        ŞEB-İ ARUS TAŞKIN SABAH ORKESTRASIYLA...

        Şeb-i Arus İstanbul töreni için Taşkın Sabah Orkestrası da Alişan, Sami Özer, Serkan Kaya, Kutsi, Yusuf Güney ve Erkam Aydar’ın ilahi dinletisine eşlik edecek. Tasavvuf felsefesinin büyük âlimi Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 742’nci ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen törenin sunuculuğunu ise Ertem Şener ve Necip Karakaya üstlenecek. Şeb-i Arus, Mevlânâ Hazretleri’nin Allah’a kavuştuğu büyük gün olarak anılıyor. “Ben öldükten sonra mezarımı yerlerde aramayın. Ben ariflerin gönlündeyim” diyen, Konya’dan çıkıp sınırlar ötesine ulaşan hoşgörünün ismi Mevlânâ, yaşamını “Hamdım, piştim, yandım” diye özetleyen, ilahi aşk yolculuğunu, “Gel ne olursan ol, yine gel” sözleriyle evrenselleştiren Mevlânâ Celaleddin-i Rumi düğün gecesi olarak anıldığı ölüm yıldönümünde İstanbul’da yâd edilecek.

        BİLETLER 25 TL’DEN BAŞLIYOR

        Organizasyon şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Palazoğlu, Şeb-i Arus İstanbul törenleri için; “Konya’yı aşan törenlerimizin bu sene daha iyisini yapmak için gayret gösteriyoruz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi sanat dünyasının farklı isimlerini aynı sahnede buluşturacağız. Onların söylediği ilahi ve şiirlere, sema gösterileri eşlik edecek” dedi. Şeb-i Arus biletleri 25 TL’den satışa sunuluyor. Mevlânâ’nın 742. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın da katıldığı “Kandil uyandırma merasimi” ve “Sevgi ve hoşgörü yürüyüşü” ile Mevlânâ Müzesi’nde başladı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa