Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

HABERTURK.COM

Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir televizyon programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, Meclis'ten geçen Irak-Suriye tezkeresine ilişkin "Suriye ve Irak sınırında Türkiye'deki şartlardan bağımsız gelişen durumlar var.Tüm bu durumların Türkiye'deki iç huzuru ve demokratik ortamı etkilemeden ciddi şekilde mücadele ediyoruz. Bu nedenle böyle bir tezkereye ihtiyacımız vardı.Biz edilgen bir tavır almadık. Tezkereyi kelime kelime titizlikle hazırladık. Bazı bölümlerini ben kaleme aldım" dedi.

Irak ve Suriye'de yaşananlarla ilgili konuşan Davutoğlu, "'Ne biz müdahale edelim veya ne biz bu konuya müdahil olalım ne de uluslararası toplum. Bırakalım doğal seyrinde devam etsin.' Bunu dememiz çok büyük bir risk içerir. Dolayısıyla var olan statükoyu seyretmek, izlemek 'kendi doğal seyrine bırakalım, bize dokunmayan yılan bin yaşasın' mantığı ki burada bize dokunan da bir yılan var, bu sözkonusu değil" değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu, IŞİD'in Kobani'ye saldırıları ile ilgili "Kobani'nin düşmesini istemeyiz. Kobani'nin düşmemesi için ne gerekirse yaparız" ifadelerini kullandı.

AYM'nin iptal kararları ile ilgili soruya Davutoğlu, "Her zaman özgürlüğü savunuruz ama her özgürlüğün bir ahlaki çerçevesi var.TİB'e hakareti durdurma hakkı verilmeli" şeklinde yanıt verdi.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ