Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

CNNTürk'te katıldığı programda Taha Akyol'un sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, “Babam Mısır’a eğitim için gidiyor. Daha sonra orada hocalık yapıyor. Babam Türktür, anam Türktür. Babam Yozgatlı biliyorsunuz. Kökümüz, kösteğimiz belli. Annem Rodoslu. Kimsenin aklına farklı bir şey gelmesin, soyadı Hacıoğlu. Ben o iki Türk’ün evladı olarak doğdum ve hayatım boyunca başka bir ülkenin vatandaşı olmadım. Ben orada çok büyük hizmetler yaptım. Bunlarla iftihar oldum. Babam Mısır vatandaşı olmadığı için vefatında bize orada maaş bağlanmadı” dedi.

Programdan öne çıkan satırbaşları şöyle;

30 Mart seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili tartışmalar başlayınca sayın Kılıçdaroğlu ve sayın Bahçeli’nin tespitleri basında yer aldı. Benzer şeyler söylediler. Tabii ben kendime alınmadım. Çok şerefli bir görevi 9 sene yaptıktan sonra ülkeme döndüm. Ailemle ilgili planlar yaptım. İki taraftan da temaslar gelmeye başladı ama ben teşekkür ettim. Bu şerefli görevi yapacak çok değerli insanlar oludğunu belirterek beni mazur görün dedim.

Ak Parti’de aktif olarak görev yapan bazı dostlarım da Türkiye size görev veriyor dediler. Şairin dediği gibi siz talep etmeden Hakk’tan size bir görev gelirse bunu ehli edep olarak kabul etmek gerekir. Sayın başkanlar İstanbul’a geldiler ve görüştük. Yani ileri sürüldüğü gibi Coca Cola’dan Pepsi Cola’dan teklif gelmedi. Düşünebiliyor musunuz bir insan dünyadaki bütün tezatları, emperyal kuvvetleri bir arada toplayacak. Bir de bunun üzerine Coca Cola eklendi. Kırılmasınlar diye de ben Pepsi Cola’yı ekledim.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ