Damacanalara yakın takip
50 damacananın sadece 14'ünün temiz çıkması üzerine Kadir Topbaş, "Şehir suyu daha temiz" dedi. Bakanlık, inceleme başlattı
ABONE OLİstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, damacana sularında yapılan araştırmalarla ilgili olarak, “İstanbul’daki şehir duyu damacanalardan daha sağlıklıdır. Yeter ki tesisat ve depolarda problem olmasın” dedi.
İBB Başkanı Kadir Topbaş, Tarabya’da yapımı devam eden Tekne Park İnşaatı’nda incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Topbaş, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Deniz ulaşımında yüzde 5’lik bir artış olduğunu ifade eden Topbaş, “Şu anda İstanbul’da deniz ulaşımı kullanımında bir artış var. Ama bu artış bizim arzu ettiğimiz oranda değil. Deniz ulaşımında ücretlerde indirim yapıldı. Özellikle iskelelerle kara ve yerleşim içerisindeki alanlarda bir taşıma sistemi oluşturma çalışmamız var. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Haliç’teki çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bu konuda karayollarına destek veriyoruz” dedi.