İşte yakalama emri çıkarılan askerler!
2. Balyoz Davası kapsamında haklarında yakalama emri çıkarılan muvazzaflar askerler belli oldu
ABONE OL''Balyoz Planı'' soruşturması kapsamında Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı ve Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral İsmail Taş'ın da aralarında bulunduğu 15'i tutuklu 28 sanığa ilişkin açılan davada, haklarında yakalama kararı çıkarılan 8 sağının ismi de belli oldu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince hazırlanan iddianameyi kabul eden İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tensip zaptını da düzenledi.
Buna göre mahkeme heyeti, Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul, tümgeneraller Beyazıt Karataş, Bülent Kocababuç ve Nedim Güngör Kurubaş, tuğgeneraller Mehmet Eldem ve Mustafa Erhan Pamuk, Korgeneral Turgut Akman ve Albay Mehmet Örgen hakkında, ''suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delillere göre kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması, delillerin tam olarak toplanılmamış olması, sanıkların konumları itibarıyla delillere etki yapma ihtimalinin olması, atılı suçun CMK'nın 100. maddesindeki katalog suçlardan olması, sanıklar hakkında tutuklama şartlarının oluştuğu'' gerekçesiyle adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağını belirtti.