Şeref Malkoç: FETÖ şüphesiyle ihraç edilen 438 kişi başvuru yaptı
Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Evlilik programına çağrıldım ama evlendirilmedim. Masraflarımı kurumdan alın, bana verin" gibi taleplerle de karşılaştıklarını söyledi
ABONE OLKamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "FETÖ şüphesiyle idari kararla ihraç edilen ve bize başvuran 438 kişi var" dedi.
Şeref Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumunun (Ombudsmanlık) TBMM’ye sunduğu 2016 yılı faaliyet raporunu değerlendirmek için gazete, televizyon ve haber portallarının genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldi.
Malkoç, kanun hükmünde kararnamelerle FETÖ şüphesiyle kamudan ihraç edilenler hakkında, "Kanun hükmünde kararnameler ile FETÖ şüphesiyle ihraç edilen kamu mensupları bize gelemiyor. Çünkü KHK ile yapılan ihraçlar bizim alanımıza girmiyor. Yasama faaliyeti sayılıyor. Fakat FETÖ şüphesiyle idari kararla ihraç edilen ve bize başvuran 438 kişi var" dedi.