Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

CHP İnsan ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde ‘Türkiye’nin çevre tehdidi haritası’nı sundu.

Doğa katliamları’ nedeniyle var olan tehditlerin birçok şehirde belli olan haritada, işaretli yerlerdeki tehditler ‘termik santral, HES ve baraj, maden, uranyum madeni ve nükleer atık, nükleer santral, orman ve yeşil alan kıyımı, RES tehdidi, endüstriyel kirlilik ve fabrika atıkları’olarak sıralandı.

Türkiye’nin Dünya Çevre Günü’nde kutlayabileceği bir şey olmadığını belirten Akatlı, “Türkiye’nin doğası tam anlamıyla vahşi bir talan ekonomisine teslim edilmiş durumda. Özellikle enerji, maden, ulaştırma ve inşaat sektörü Türkiye’yi yağmalıyor. Barajlarla ekosistem değişiyor, HES’lerle akarsular kuruyor, RES’lerle ormanlar kesiliyor, yollarla, havalimanlarıyla, köprülerle Türkiye’nin doğası talan ediliyor. Yaban hayatı ve hayvan hakları adına Türkiye bir adım ilerlemiyor. Kanun tekliflerimiz raflarda duruyor, Meclis’te gündeme gelmiyor, getirilmiyor” diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ