AK Parti'de genel başkan adayını belirlemek için istişareler başlıyor
Gözlerin çevrildiği AK Parti kongresi öncesi belirlenecek adayı Mehmet Ali Şahin'in açıklaması bekleniyor
ABONE OLÇimen ÇETİN / HABERTÜRK TV
AK Parti'de gözler 22 Mayıs Pazar günü yapılacak 2'nci Olağanüstü Kongre'ye çevrilmiş durumda. Yeni genel başkan adayının belirlenmesi için parti içindeki istişareler başladı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevi bırakma kararının ardından, teşkilatlara "Genel Başkan kim olsun" sorusu yöneltiliyor. 2'nci Olağanüstü Kongre'ye 6 gün kala AK Parti'nin yeni genel başkan adayı belirlemek için süreç başladı.
İl başkanları ve belediye başkanları temayül yoklamasına katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Genel Merkezi'nde devam eden genel başkan adayı temayül yoklamasına katıldıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Topbaş, "Herkes kendi özgür iradesiyle bir isim yazdı. Öne çıkan kıymetli isimler vardı. Binali Bey çok kıymetli bir isim. Sayın Bozdağ da çok kıymetli bir isim. Güzel hizmet yapmış insanlarımız var." dedi.