Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliğinin bulunduğu Karyağdı Sokağı girişinde toplanan BBP Ankara İl Başkanlığı üyeleri, Rusya ve Suriye aleyhine sloganlar atarak sık sık tekbir getirdi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan BBP Ankara İl Başkanı Mahir Alay, Rusya'nın desteğiyle Esed'in Türkmen Dağı'nda gerçekleştirdiği saldırılara dikkat çekmek istediklerini ifade etti.

Suriye'deki rejim tarafından uzun süredir baskı altında tutulan Türkmen bölgesine Rusya, İran ve Çin güçleri tarafından ağır saldırılar gerçekleştirildiğini belirten Alay, bölgedeki Türkmenlerin kadın, çocuk, genç, yaşlı denmeden katledilmesine müdahale edilmesi çağrısı yaptı.

Suriye'de 3 milyonun üzerinde Türkmen nüfusu olduğunu söyleyen Alay, "Binlerce kilometre öteden gelerek, hemen sınırımızdaki kardeşlerimizi bombalayan kan emici şer odaklarına devlet adına hükümet eliyle 'dur' denilmelidir. Bu hususta atılacak her adımın yanında olduğumuzu net bir dille beyan etmekteyiz. Türkmenlere yönelik saldırılar planlı bir şekilde yürütülmekte, bütün dünya bu vahşete sessiz kalmaktadır" diye konuştu.

"DAHA AKTİF VE REEL ADIMLAR ATILMALI"

BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır ise Suriye'nin güneyi başta olmak üzere birçok noktasında insanlık dramı ve soykırımlar yaşandığını belirterek, hükümetin konuyla ilgili dış politikasını eleştirdi.

Çayır, sadece kınayarak ve Rus Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırarak, Türkiye'nin bu sorunu çözemeyeceğini, daha aktif ve reel adımlar atılması gerektiğini savundu.

Türkmenlerin bulunduğu bölgeyi Rus uçaklarının havadan bombaladığını, Esed güçlerinin ise karadan saldırdığını söyleyen Çayır, bu oyunu bozacak ülkenin Türkiye olduğunu ifade etti.

Rusya'nın "DAEŞ'i vuruyorum' diye Batı'ya bilgi vermesine rağmen Esed'in muhaliflerini bombaladığını" belirten Çayır, Türk hükümetine "adım atması" çağrısında bulundu.

Açıklamanın ardından grup, İstiklal Marşı okudu ve dua etti. Daha sonra Alay ve Çayır'ın da aralarında bulunduğu grup, Rus Büyükelçiliği duvarına siyah çelenk bıraktı.

Öte yandan Rusya Büyükelçiliğinin güvenlik şefi olduğu öğrenilen bir kişinin etkinlik başladığı sırada grubun yakınlarında olduğu, sonrasında ise kendisini uyaran polislerle tartıştığı görüldü.

AA

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ