Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

HABERTÜRK/ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, vahşice katledilen Özgecan Arslan’ın babası Mehmet Arslan’ın “Artık ikilik olmasın” sözlerine atıfta bulunarak, “İşte tam bu günlerde bütün toplumun ayağa kalkıp ‘İkilik olmasın’ seslenişine kulak vermesi gerekir” dedi. Türkiye Diyanet Vakfı’nın Uluslararası İyilik Ödülleri törenine katılan Davutoğlu, özetle şunları söyledi:

ARSLAN’I TANIYAMAYACAKTIK: Özgecan’ın şahadeti olmasa Mehmet Arslan’ı tanıyamayacaktık. Türkiye’de herkesin öfkeli olduğu anda, referandum yapılsa herkesin en şiddetli ceza için oy vereceği anda, ‘Durun ey kalabalıklar nefret dünyası değil adalet gereği ceza verilir ama kimse nefret etmesin’ dedi. Katilin anne-babasını kendisi gibi görüp dua etti.

ANNE VE BABALAR KAPATSIN: Silahlar sussun, evini barkını kimse bırakmasın diye, “Dağlar çatışma diyarı değil kardeşlik diyarı olsun” derken Mehmet Arslan’ın iyiliği ile bunu hatırlatıyoruz... 30 yıllık acı dönemi anne ve babalar kapatsın. Mehmet Arslan bu iyiliği yapıyorsa çözüm süreci dediğimiz süreçte, işte tam bu günlerde bütün toplumun ayağa kalkıp Mehmet Arslan’ın dediği gibi “İkilik olmasın” seslenişine kulak vermesi gerekir. Bunu inşallah başaracağız. Düşmanlık tohumu ekenlere iyilik tohumları ile cevap vereceğiz. Yeni doğan bebekler el ele yürüyecek, karşı karşıya değil.

ARSLAN’IN MESAJI: Rahatsızlığı nedeniyle ödülünü almaya gelemeyen Arslan, törene gönderdiği mesajında, “Dünyayı savaş alanına çevirmek isteyenlere insanlık adına barış çağrısında bulunmayı bir borç bilirim. Mor bir kuşağın şafağında olan insanlık, aydınlık yarınlar için birlik ve beraberlik bilincine ulaşabilecek güçtedir” ifadesini kullandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ