Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Bülent Arnıç'ın "Çözüm süreci konusunda iyi niyetli çaba gösteren ve bu sürecin başarıya ulaşmasını arzu eden birisi değildir. O şimdi önümüzdeki seçimler için iyi bir proje olarak görüyor" sözlerine cevap verdi.

Demirtaş, Arınç'ın "Birilerinin beklediği gibi çözüm süreci çözülme süreci değildir. Engel çıkarılmazsa sonuca yaklaştığımızın farkındayız. Sürecin önünde gizli ve açık birçok düşman var. 4 Şubat'ta açıklanması gereken 10 madde niye 24 gün sonra geldi" açıklamalarına da yanıt verdi.

"Açıklama benden dolayı gecikmişmiş. Ben sormak istiyorum. Açıklama 7 ay önce yapılacaktı. Geciktiren kim? 25 günlük gecikmeyi soruyorsun da 7 aylık gecikmeyi açıkla bakalım." diyen Demirtaş, "Seçime yakın yaptırıp barış rüyalarını pazarlamak istediler. Buna öfkeliyiz diye biz barış karşıtı oluyoruz. Parlamento 1 ay daha çalışacak o da paketle geçecek. Parlamento çalışması bitti. O yüzden seçime 3 ay kala açıklama yapıyorlar." yanıtını verdi.

Grup toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Demirtaş açıklanan 10 maddede herhangi bir değişiklik yapılmadığını fakat bazı küçük düzenlemelerin yapılabileceğini söyledi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ