Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

HABERTURK.COM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'nun karikatür tartışmalarına ilişkin CHP'ye yönelttiği eleştirilere "Sayın Davutoğlu mizah dergisine yapılan saldırıdan sonra Paris’e gitti ve yürüdü. Terörle Müslümanlığı ayırmamız gerekiyor. O gitti geldi arkadan CHP’yi suçluyor. Meydanlarda “CHP, Hz. Peygamber’e hakaret eden karikatürleri savundu” diyor. Böylesine alçakça suçlama ile karşı karşıya kalmadım." sözleriyle yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, bugün TBMM Genel Kurulu'nda 4 eski bakanla ilgili yapılacak Yüce Divan Oylaması görüşmeleri için "4 eski bakan ‘Yüce Divan’a gitmek istiyorum’ desin. Korkunun ecele faydası yok. Siz kurtulacağınızı sanıyorsanız unutun. Aklanmak istiyorsanız aklanın. Kaçarsanız toplum vicdanınıza mahkum eder. Komisyonda görev yapan 9 kişi vicdanlarını sattılar. Onlar kendilerini de sattılar." dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Biz korkmayacağız. Biz kul hakkı yemeyiz, Çarpmayız çılmayız. Dilimiz de dönmüyor bu işlere ne yapalım." sözlerinin ardından ise salonda kahkaha seslerinin yükseldiği görüldü.

Başbakan şeffaflık üzerine bir toplantı yaptı. Ben de sayın Başbakan’ın önce kaçak sarayın maliyetini açıklamasını bekledim. Saydamlık diyor, devlette şeffaflığın iki temel kuralı vardır. Her kuruşun hesabını vereceksin, bir de yasalara uyacaksın. Siz de her yurttaşın uyduğu gibi uyacaksınız. İhbar yapan memur korunacakmış. Memurları koruyacaksanız önce kendinize bakın. Siyaset hesap verme işidir. Çok önemli projemiz var. TBMM’de iç tüzüğünü değişeceğiz kesin hesap komisyonu kuracağız. Başkanı muhalefetten olacak ve iktidar muhalefete hesap verecek.

"ÇARPMAYIZ, ÇILMAYIZ. DİLİMİZ DE DÖNMÜYOR"

Biz korkmayacağız. Biz kul hakkı yemeyiz, Çarpmayız çılmayız. Dilimiz de dönmüyor bu işlere ne yapalım. Bu işleri bilmiyoruz. Dümen işlerine aklımız vermez. Temiz siyaset diyoruz. Her kuruşun hesabını veren siyasete ihtiyacımız var.

Bizi eleştiriyorlar. Biz onlar gibi asla yönetemeyiz. Çalmayı bilmeyiz. Biz her kuruşun hesabını vererek yönetiriz. Bir öneri daha getirmişler her il ve ilçe başkanı mal bildirimi bulunacak diye. Yolsuzluğun boyutuna bakın.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ