Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Gücünü güneşten alıyor - Otomobil Haberleri

        Almanya'nın Münih kentinde kurulan bir girişim, güneş panelleri ile kapladığı elektrikli aracını 2020'de satışa sunmaya planlıyor.

        Sono Motors isimli girişim, Avrupa genelinde test sürüşlerine tüm hız devam ederken, şirketten yapılan açıklamaya göre araca şimdiden 10 bin talep gelmiş durumda.

        İsveçli NEVS (National Electric Vehicle Sweden) ile üretim anlaşması imzalayan Sono Motors, bu kapsamda Sion'u bir zamanlar Saab modellerinin üretildiği fabrikada üretecek.

        Bu noktada, NEVS'in otomobil tarihinde önemli yeri olan İsveçli Saab'ı 2012 yılındaki iflas sonrası satın aldığını hatırlatalım.

        REKLAM

        Kaynaklar, söz konusu tesiste yılda 43 bin adet Sion üretileceğini bildiriyor. Üretim prosesinin ise yenilebilir enerji ile yapılacağı kaydediliyor.

        HEPSİ SİYAH RENK OLACAK

        Pillerini güneş panellerinden elde edeceği enerji ile dolduracak aracın özelliklerine bakmak gerekirse, 4.29 metre uzunluğundaki Sion, 1.83 metre genişliğe sahip.

        Minivan şeklinde tasarlanan otomobilin, bu yönü ile trend haline gelen SUV'lara meydan okuduğu söylenebilir.

        Araca monte edilen güneş panellerinin otomobilin menziline 34 kilometrelik katkı sağladığı belirtiliyor.

        Sion'da görev yapan elektrik motoru ise 120 kW (163 bg) güç üretiyor. Bu motor kullanıcısına 290 Nm tork sağlıyor ve aracı maksimum 140 km/s hıza çıkartıyor.

        Güneş panellerinin sağladığı ek güç olmadan otomobilin toplam menzilinin ise 250 km olduğu açıklanıyor.

        Şirketten yapılan açıklamada, ilk etapta bütün Sion'ların sadece siyah renk ile satışa sunulacağı bilgisine yer verildi.

        REKLAM

        Aracın bu yönü ile kendisine Ford Model T'yi örnek aldığı söylenebilir, zira otomotiv endüstrisi tarihindeki ilk seri üretim otomobil olan Model T de sadece siyah renk ile satışa sunulmuştu.

        Sono Motors'un Sion ile aynı platformda farklı karoserlerde araçlar üretmeyi planladığını da belirtelim. 2020 sonunda satışa çıkacak Sion'un Avrupa'da 25 bin 500 eurodan alıcı bulması bekleniyor.

        Otomotiv sektöründe elektrikli araçların menzilini artırmak için hali hazırdaçeşitli yöntemler uygulanıyor. Bu alanda farklı bir çözüm bulan Sono Motors'un benimsediği yolun sektöre yayılıpyayılmayacağını ise müşteri talebi gösterecek.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa