Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Gökçe isminin anlamı nedir? Gökçe ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Gökçe isminin analizi

        Sık tercih edilen isimlerden biri olan Gökçe ismi ise genellikle kız çocuklarına verilen bir isim olarak karşımıza çıkmaktadır. Türkçe kökenli bir isim olan Gökçe ismini koymayı düşünen ebeveynler bu ismin kökenini ve anlamını araştırmaktadır. Gökçe isminin anlamı, Gökçe ne demek, Gökçe Kuran’da geçiyor mu, Gökçe isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Gökçe İsminin Anlamı

        Yeni doğan bebeklerine isim koyma konusunda ebeveynlerin kafası karışabilir. Anne ve baba adayları koyulacak ismin hem kulağa hoş gelmesine hem de anlamlı olmasına dikkat etmektedir. Çocuğunun bir ömür taşıyacağı bu ismin ne olacağı yönünde araştırma yapmaktadırlar. Ülkemizde kız çocuklarında yaygın kullanılan isimlerden biri olan Gökçe ismi ile ilgili pek çok anne ve baba adayı araştırma yapmaktadır. Gökçe ismini çocuğuna koymayı düşünen çiftler için bu ismin pek çok güzel anlama sahip olduğunu söyleyebiliriz. Gökçe isminin anlamları şunlardır:

        REKLAM
        • Güzel, gösterişli kimse
        • Mavi gözlü kimse
        • Yiğit, cesur

        Gökçe Ne Demek?

        Bir ismin ne anlamlar taşıdığı en az telaffuzu kadar önem teşkil eden bir detaydır. Çocuğumuza isim koymadan önce genellikle o ismin anlamının pozitif özelliklere sahip olmasını bekleriz. Negatif özelliklerin yer aldığı isimlerden kaçınmayı tercih ederiz. Verilecek ismin anlamıyla çocuğumuzun karakterinin bütünleşmesini isteriz. Rivayetlere göre isimler davranışlar üzerinde etkili olduğundan dolayı pek çok çift pozitif özellikleri yansıtan isim arayışına yönelmektedir. Gökçe ismi özellikle son yıllarda popülaritesini arttıran bir isim olarak karşımıza çıkar. Genellikle kız çocukları için tercih edilen bir isim olsa da erkek çocukları için de kullanılabilmektedir. Bu isim birden fazla güzel anlama sahip olan bir isimdir. Güzel, gösterişli kimse anlamlarının yanında mavi gözlü kimse ve yiğit, cesur anlamlarını da taşımaktadır.

        REKLAM

        Gökçe Kuran’da Geçiyor Mu?

        Kimi ebeveynler isim kökeni konusunda Türkçe kökenli isimlere yönelirken kimileri Farsça ya da Arapça kökenli isimler koyabilmektedir. Bu ebeveynin tercihine kalmıştır. Ancak bazı anne ve baba adayları için verilecek ismin kutsal kitabımızda yer alması öncelik sebebidir. Bu sebeple de koyulacak ismin Kuran’ı Kerim’de yer alıp almadığı ebeveynler tarafından araştırılmaktadır. Gökçe ismi Türkçe kökenli bir isim olup Kuran’ı Kerim’de yer almamaktadır. Ancak semavi anlamına geldiğinden dolayı pek çok ebeveyn tarafından sıkça tercih edilmektedir.

        Gökçe İsminin Analizi Nedir?

        Son yıllarda isim analizi özellikle internet mecrasında yaygınlaşmaya başlamıştır. İsim analizlerini arama motoruna yazdığımızda pek çok sayfayla karşılaşırız. İsim analizinin kişilik oluşumunda etkili olduğunu düşünen birçok ebeveyn bulunmaktadır. Öyle ki belirli bir isim koymayı kararlaştıran çiftler o isim hakkında daha fazla bilgi almak amacıyla isim analizine başvurmaktadır. Gökçe ismini koymayı düşünen çiftler de bu ismin analizini merak etmekte ve araştırmaktadır.

        Her konuda oldukça aktif olduklarını söyleyebiliriz. Entelektüel bir kişilikleri vardır. Yeni bilgiler öğrenmekten hoşlanırlar. Öğrendiklerini kullanarak sorunları çözme yeteneğine sahiptirler. Özellikle parasal konularda iyi yatırım yapabilirler. Sistemli ve düzenli yaşamayı seven insanlardır.

        Doğal bir lider olduğunu söylemek mümkün. İnsanları etkilemeyi oldukça iyi bilirler. İnsanlar tarafından gizemli bulunulduğundan dolayı haklarında oldukça fazla konuşulmaktadır. Hitap yeteneği olan insanlardır.

        Sanatsal yetenekleri oldukça iyidir. Ayrıca önsezileri de oldukça kuvvetlidir. Tüm dikkatlerini yapacakları işe verirler. Oldukça yaratıcıdırlar. İnsanlarla iletişim kurma konusunda da beceriklidirler. İletişim kurma becerisinden dolayı yanlış insanlar da karşılarına çıkabiliyor. Bu sebeple dikkatli olmalarında fayda var. Ruh halleri değişkendir; aşırı derecede tutkulu insanlardır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa