Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Gerçek hayattaki Şirin Baba Paul Karason ve öyküsü | Dış Haberler
        • 1

          Paul Karason, mavi cildiyle gerçek hayattaki Şirin Baba'yı anımsatıyor. Bu ilginç görüntünün arkasındaki hikâye de bir o kadar enteresan!

          Paul, bir dergide sağlık ve gençleşme vadeden bir gümüş kolloidal karışımı reklamı gördü. Gümüş, antibakteriyel özelliği sayesinde penisilin çıkana kadar doktorlar tarafından kullanılıyordu.

        • 2

          1999 yılına kadar penisiline rağmen gümüş de tercih ediliyordu ancak bu yılda Dünya Sağlık Ögütü bu maddeyi, organlara hasar verdiği gerekçesiyle tamamen yasakladı.

          Ancak bu zamana kadar bu gümüş karışımı kullanan Paul'un cildi tamamen renk değiştirdi. Paul, bir arkadaşı ona söylemeden, cildindeki değişikliği fark etmedi bile.

        • 3

          Açık tenli ve kızıl saçlı olarak doğan Paul, Inside Edition'a "Beni bir süredir görmemiş olan bir arkadaşım geldi ve kendime ne yaptığımı sordu" dedi.

        • 4

          Eski haline dönüp dönemeyeceğini bilmediğini söyleyen Paul, bu durumun güneşte yanmamak gibi avantajları olduğunu belirtti. Ancak bir o kadar da olumsuz yanları vardı; bir yere gittiğinde meraklı bakışlara maruz alıyordu.

        • 5

          Bu durum, kısa bir zamanda tanınmasını sağladı. Ona Şirin Baba lakabı takıldı ve çeşitli televizyon programlarına çıktı. Ancak kısa süreli şöhret sonrası işler tersine döndü; iş bulmakta zorlandı, nişanlısıyla ayrıldı, prostat kanseri ve kalp sorunları da dâhil olmak üzere birçok sağlık krizi yaşadı.

        • 6

          Eylül 2013'te Paul Karason, kalp krizi geçirdikten sonra zatürre tedavisi gördüğü Washington hastanesinde 62 yaşında öldü.

          Kaynak: Daily Mail

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa