Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu, 12 Eylül askeri darbesinin 44'üncü yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

        Fedaioğlu, mesajında, 12 Eylül darbesinin siyasi tarihe düşürülmüş kara bir leke, milli irade suikastı ve insanlık suçu olduğunu belirtti.

        Milletin demokrasi mücadelesinde derin izler bırakan 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümünü bir kez daha hüzünle andıklarını ifade eden Fedaioğlu, şunları kaydetti:

        "Bu kara gün, sadece Türkiye'nin demokratik düzenine değil, milletimizin iradesine, haklarına ve özgürlüklerine de vurulmuş ağır bir darbedir. 12 Eylül darbesi, binlerce vatandaşımızın mağdur edildiği, demokrasimizin askıya alındığı ve hukuk devleti ilkelerinin yok sayıldığı bir dönem olarak tarihte yerini almıştır. Binlerce insanımızın haksızca yargılandığı, zulme uğradığı, işkencelere maruz kaldığı bu süreç, Türkiye'ye büyük acılar yaşatmıştır."

        AK Parti olarak her zaman millet iradesinin üstünde bir güç tanımadıklarını ve tanımayacaklarını aktaran Fedaioğlu, demokrasi, insan hakları ve özgürlüklere olan inançları her zaman güçlü tutarak, darbelerle karartılan sayfaları bir daha açılmamak üzere kapatmak için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa