Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Son dakika futbol haberleri: GS - Kayserispor maçı sonrası ilk yorumlar - Galatasaray Haberleri
        • 1

          ŞANSAL BÜYÜKA

          Ben yıllardır Aslantepe’ye gelen takımlar arasında Kayserispor kadar ilkel futbol oynayan, 20 yıl öncesinin futbolu “Çanakkale geçilmez”i yapan, ama onu bile beceremeyen ikinci bir takım görmedim. Sadece ilk yarıda çok net 7 Galatasaray pozisyonu var. Hadi indirim mevsimindeyiz, pozisyonlarda % 50 indirim yapalım, üstüne bir de % 10 koyalım, gene banko üç gol olurdu. Lung’un başarısı kadar, hatta daha fazlası, Galatasaray’ın son vuruşlardaki ciddi beceriksizliği vardı. Az-buz değil ama, çok ciddi beceriksizlik... Galatasaray dua etsin, Samet Hoca ilk yarıda Migel Lopez’i, Hasan Hüseyin Acar’ı, Aziz Behiç’i oynatmadı. Samet Hoca bu üçlüyü nasıl yanında oturttu, onu da anlamadığımı söylemeliyim.

        • 2

          Bu maç için Galatasaray’ın özrü, bahanesi olamaz. Çok eksik olabilir... Kayseri’de de Henrique başta çok ciddi eksikler vardı. Kalecisi sakatlanıp çıktı, yarım saate yakın bölümü bir eksik oynadı, hele ilk yarıda kalecisi hariç sahada 10 eksikti. Böyle bir rakibi bile yenemiyorsan, hocanla, futbolcunla tepeden tırnağa ciddi anlamda formsuzsun. Hatta kötüsün, çok kötüsün... Buna hakkın yok... Futbolda her şey var ama bu kadarı yok.

        • 3

          GÜRCAN BİLGİÇ

          Şu çıkan Galatasaray'ın 11'i Kayserispor takımından daha iyi. Çok ciddi bir şekilde takımın kaçırdığı pozisyonlarda, Fatih Hoca'nın da yaptığı değişikliklerde rakibe saygısızlık var. Çok küçümsemişler, hangi havayla geldilerse nasıl olsa kazanırız havasındaydılar. Maçtan sonra Fatih Hoca oyunla ilgili bir şey söylemedi mi? Rakip 35 dakika 10 kişi oynadı. +7 dakika uzatma oynansa ne olurdu? Bu açıklamadan anlıyoruz ki, 7 dakika oynansaydı Galatasaray kazanacaktı.

        • 4

          ÖMER ÜRÜNDÜL

          İki takım arasında topa sahip olmakta siyahla beyaz kadar fark olduğundan Galatasaray lehine tek taraflı bir maç izledik. İlk devre eğer Kayseri'nin kalesinde Lung olmasa tarihi bir 45 dakika farkı olurdu. Konuk ekipte takım savunması faciaydı. İlerde kanatlarda oynayan Lennon ve Muğdat'ın defansif katkıları sıfırdı. Fernandes yürüyerek oynuyordu. 18 önünde de yerleşme düzeni çok olumsuzdu. Bütün bunların yanında her duran topta ve her yüksek ortada topa Galatasaraylı oyuncular vuruyorlardı. Galatasaray tempoyu yüksek tutarak, sürekli hücumu düşünerek rekor sayıda pozisyon buldu ama bir türlü Lung'u aşamadı. Rumen kaleci sakatlanıp ikinci yarıya çıkamayınca herkesin ortak olduğu fikir Galatasaray'ın rahat kazanacağıydı ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Çünkü dün geceki takım tertibindeki birçok oyuncunun maç eksikliğinden dolayı fizik sıkıntısı vardı.

        • 5

          İkinci yarıda tempo düştü, buna karşılık da Kayserispor takım savunmasındaki büyük hataları mümkün olduğunca azalttı. Penaltı ve kırmızı kartla ben dahil herkes bu işin bittiği kanaatine vardı. Ama kaleye giden ilk şuttaki sürpriz Kayserispor golü, maçı değişik bir havaya soktu. Konuk ekip müthiş bir dirençle kalesini savunarak 90 dakikayı bitirdi. Hem yeni hocasıyla önemli bir puan alıp hem de moral kazandılar. Samet Aybaba'ya tek eleştirim var; Fernandes'i nasıl oynattı ve nasıl 67 dakika sahada tuttu? Fatih Terim'in bir anda yaptığı oyuncu değişiklikleri fayda değil zarar getirdi.

        • 6

          Gelelim hakem Turgut Doman'a... İlk yarıda iki büyük hata... Diagne'ye 18'e girerken net bir faul yapıldı, verseydi kartın rengi sarıydı. Sonra Muğdat'a aynı yerden daha neti yapıldı çalsaydı kırmızıydı. Ali Palabıyık gibi bir hakem nasıl o penaltı pozisyonunda Turgut Doman'a incele uyarısı yaptı. Büyük bir hata. Turgut Doman penaltıyı verdi ama ikinci sarı yüzde yüz yanlıştı.

        • 7

          OSMAN ŞENHER

          Galatasaray’ın kazanmaya mecbur olduğu bir maçtı. Şampiyonluk yarışının içinde olmak istiyorsan kendi sahanda galip geleceksin. Şu hale bakın... İlk yarıda en az beş tane yüzde yüzlük gol pozisyonuna giren bir Galatasaray var. Son vuruşlara dikkat edin. Çoğu da kalecinin kucağına gitti. Her şeyden önce sarı-kırmızılı takım rakip ceza sahasına giderken çok yavaş hareket ediyor. Rakip kim olursa olsun toparlanıyor. Öncelikle Donk... Evet, çok iyi bir futbolcu. Ama topu oyuna sokarken neredeyse mevsimler değişiyor... Aynı şey Emre Akbaba için de geçerli. Tamam Emre’yi taraftar çok seviyor. Ayrıca ağır sakatlık da yaşadı. Fakat son vuruşları gerçekten ona yakışmıyor.

        • 8

          Linnes diyoruz... O da bir yere kadar. Oğulcan on birde ilk kez sahaya çıktı, elinden geleni de yaptı. Kolay değil, Anadolu takımından gelip birden bire büyük takım forması giymek. Emre Kılınç... O da becerilerini sahaya koyamıyor. Hocası ve taraftarlar ondan daha fazlasını bekliyor. Diagne, Galatasaray’ın golcüsü. Ama son vuruşları etkisiz. Bazen düşünüyorumda Fatih Terim’in de yapacağı fazla bir şey yok. Kalite bu kadar. Belhanda olmayınca, forvetle orta sahanın bağlantısı da kopuyor. Bilemiyorum, sakatlar gelince, korona testleri pozitif çıkanlar dönünce ne olur. Tabii ki bundan daha iyi olur. Ama sıkıntı büyük.

        • 9

          Belhanda’nın forma giymediği gün Feghouli sahneye çıkar diyordum. Onun da futbolu papatya falı gibi. Ne zaman takımını sırtlayacak, ne zaman takımına katkısı olacak belli değil. İstikrarı hiç yok. Allah nazardan saklasın Taylan’a bir şey olmasın. Onun sahaya koyduğu mücadeleyi, hırsı arkadaşları koyamıyor. Dilerim Taylan sakatlık falan yaşamaz, virüse yakalanmaz. İki hafta oynamasa Galatasaray’daki sorunlar çok daha büyük olur. Sonuçta kendi düşen ağlamaz. 4-5 farklı kazanabileceğin maçı, rakip yarım saat 10 kişi oynamasına rağmen kazanamıyorsan demekki fazla söylenecek söz yok.

        • 10

          LEVENT TÜZEMEN

          Galatasaray sezon rekorunu kıracağı pozisyonları ilk 45'te Kayserispor'a karşı buldu. Maçı izlemeyenlere ekranı durdurup "Bu pozisyonda ne oldu?" diye sorsak çoğunluğun cevabı "Gol" olur.. Emre Akbaba'nın karşı karşıya kaldığı pozisyon ile Donk'un direkten dönen kafa vuruşu hariç Galatasaray'ın Feghouli, Emre Kılınç ve Diagne ile girdiği pozisyonlarını hepsini Lung kurtardı. Büyük maçlarda devleşen Lung tek başına Galatasaray ataklarına resmen kafa tuttu. Galatasaray pas oyununda maça öyle bir ağırlık koydu ki; Kayserisporlu oyuncular sadece gol yememek için direndi ve çok adamla derin bir savunma yaptı.

        • 11

          Emre Akbaba'nın oynamadığı sürede bazı yetenekleri körelmiş. 10'uncu dakikada Donk'un savunma arkasına attığı müthiş pası Akbaba düzelttikten sonra topu Lung'un üstünden aşırtmayı düşünseydi golü atardı ama tereddüt edince pozisyonu öldürdü. Oğulcan kendini sorgulamalı çünkü maç boyu ürkek, tedirgin ve etkisizdi. Feghouli arkadaşlarını lider gibi yönetti, pozisyona girdi, etkili paslar attı. G.Saray'ın çok üstün oynadığı bir maçta golün penaltıyla gelmesi ilginçti.

        • 12

          Muğdat'ın ceza alanı içinde Linnes'e kontrolsüz yaptığı faulü eğer VAR olmasaydı gözden kaçardı. Linnes'in çalışkanlığına baktığımızda performans olarak Omar'ın önünde. Fatih Terim'in gol sonrası oyuncu değişikliklerine gitmesi bence aceleci oldu. Ama kaçan galibiyeti buna değil futbolun adaletsizliğine bağlamak gerekir. Maç boyu G.Saray kalesine tek isabetli şut atan Kayseri'nin bulduğu golle 1 puanı aldı. Futbolda bu tür kazalar vardır ama G.Saray güçsüz rakibine karşı onca girdiği pozisyonları değerlendiremeyince kaderine razı oldu.

        • 13

          REHA KAPSAL

          Bu kadar golün kaçması yalnız beceri ve konsantrasyon eksikliği değildi. 'Maçı nasıl olsa kazanırım' havasıyla çıkılmış bir görüntü vardı. Saha dışında mental olarak hazır olmadığını zaman, saha içinde de özellikle maçın kırılma anlarında o performansı göstermekte sıkıntı yaşarsın. Sarı-kırmızılı oyuncuların 'Nasıl olsa bir gol atıp kazanırız' modunda davranmaları, en büyük hatalarıydı.

        • 14

          Uzatmalar dahil son 30 dakikalık bölümde Fatih Terim'in yaptığı 3 oyuncu değişikliği de takımın performansını yukarı taşımak yerine geriye götürdü. Giren oyuncular, saha içinde mücadeleleriyle çıkan oyuncuları arattılar. Rakip 10 kişi de kalsa da, 1-0 her zaman tehlikeli bir skordur. Büyük takımlar kötü oynarken kazanırlar, iyi oynarken her zaman kazanırlar. Ama "iyi oynarken puan kaybedenler" şampiyonluk yarışında hem puan hem zihinsel olarak büyük yara alırlar.

        • 15

          TV YORUMLARI

          AYHAN AKMAN

          Enteresan bir maç oldu. Galatasaray her şeyi yaptı. Özellikle ilk yarıda çok büyük fark yapabilirdi ama 1-1 bitti. Önemli bir kayıp. Şampiyonluk yolunda içerde oynadığı bir maçta ligin en kötü oynayan takımlarından birine takıldı Galatasaray. Adaletli bir skor değil ama futbolu güzelleştiren şey de bu. Galatasaray çok fazla eksikle çıktı ama bu bir mazeret olmadı. Ancak futbolun adaleti, bu kadar kaçırırsanız, fişi çekemezseniz, rakip de gelir bir tane atar. Galatasaray ilk yarıda her anlamda iyi oynadı. Taylan Antalyalı'yı çok beğendim. Emre Kılınç iyiydi, Emre Akbaba fena oynamadı. Galatasaray ilk yarıda 5, 6 atabilirdi.

        • 16

          Bu maçı 70'ten sonra değerlendirmek lazım. Galatasaray bu kısımda eksik kaldı. Müthiş bir ilk yarı, futbolun adaletsizliği, rakip bir gol buluyor ve enerji ile oynamaya başlıyor. Galatasaray golü yedikten sonra çok olmuştur, panik yaşanmıştır. Oyuncuların ayakları titremiştir. Hücum olarak da alternatifsiz kalmış durumdasın. Şok bir gol stres yarattı. Galatasaray adına son 15-20 dakika doğru oynanmadı. Hiç beklemediğiniz anda gol yemek zordur. Uzaktan bir gol sizi darmaduman eder. Galatasaray da bunu yaşadı.

        • 17

          TÜMER METİN

          İstatistikler önemli ama maçın bitiş düdüğüyle tabelada kazanan sizseniz istatistik anlamlıdır. Asıl istatistik tabelada yazandır. Galatasaray uzun süre unutamayacağı bir maç oynadı. Fatih Hoca bu maça çok kafa yorar. Eksi hanesinden kafa yorulması gereken yerler var. Silviu Lung 45 dakikada haftanın kalecisi olmaya aday performans gösterdi. Galatasaray ilk yarı 3-0, 4-0 yapabilirdi ama fişi çekecek golü ilk yarıda bulamadılar.

        • 18

          61'de Muğdat, Linnes'in ayağına basınca, penaltı geldi. Böyle bir ilk yarı oynamışken, oyuncu ve kenar yönetimi olmuyor diye tedirgin olabilir. Diagne attıktan sonra akla gelen ikinci şey 'Maç bitti' oldu. İşte bu en tehlikeli olaydır. Fatih Hoca buna çok sinirlenir. En ufak bir rehavet, bireysel hatanın faturasını çok ağır ödersin. Kayserispor'un gücü yok ama güçleri doğrultusunda mükemmel mücadele ettiler, ortaya karakter koydular.

        • 19

          Keşke Kayserispor'un golünden sonra Galatasaray'ın istatistiği elimizde olsa. Galatasaray'ın reaksiyonu da önemliydi. Rakip 10 kişiydi, Galatasaray yarı sahada oynadı ama pozisyon bulmakta, üretmekte sıkıntılar yaşadı. Bu kısma da hoca kafa yoracaktır. Emre Kılınç bir hafta iyi bir hafta kötü. Mbaye Diagne etkisizdi. Christian Luyindama'yı aradılar, Donk hata yaptı. Taylan'ı beğendim. Emre Akbaba ilk yarıda yakaladığı pozisyonu atsaydı başka maç izlerdik.

        • 20
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa