Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı FETÖ sanıklarının deşifre edilen konuşmalarında çarpıcı ifadeler

        Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın geçen yıl başlattığı, FETÖ'nün sosyal medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında açılan ve görülmesine devam edilen davada, Gökhan Çapat, Taner Özsoy, Süleyman Ünver, Halit Kaan Bayram, Arda Sözen ile Sezgin Ateş isimli sanıkların, telefon görüşmelerine yer verildi.

        Tutuklu sanıkların telefon görüşmeleri ile mahkeme ve soruşturma aşamasında elde edilen delillere göre, darbe girişiminden sonra örgüt tarafından belirlenen konularla ilgili olarak sosyal medya üzerinden paylaşım yapılması talimatı verildiği belirtildi. Örgütün 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasının ardından yapılması gerekenlere dair çalışmalarının da devam ettiği ifade edildi.

        REKLAM

        AA'nın haberine göre, sosyal medya paylaşımlarıyla, örgüt üyelerinin diri tutulması, itirafçıların da önlenmesinin amaçlandığı öne sürüldü.

        "YUNAN BATIDAN GİRSE NE GÜZEL OLUR"

        Telefon görüşmelerindeki detaylar dava sürecinde ortaya çıktı. FETÖ üyelerinin konuşmalarındaki, "Çoluk çocuk demeden öldürülecekler var, hamileler de var, hiç fark etmez. İşkence yapacaksın bunlara. Toplu katliam yapacaksın." ifadeleri dikkati çekti.

        FETÖ sanıklarının görüşmelerinde "Ermeni doğudan girse, Yunan batıdan girse, Ruslar da Ardahan'dan girse ne güzel olur." söyleminin de yer aldığı belirtildi. Konuşmalarda örgüt üyelerinin tanınmamak için neler yapılması gerektiğini tartıştıkları da ifade edildi.

        Buna göre bir görüşmede, "Kırıt, travesti kılığına gir." denilerek kılık değiştirilmesi yönünde fikirler paylaşıldığı belirtildi.

        Sosyal medya ekibi içerisinde yer aldığı belirtilen Çapat'ın kendisini MİT personeli olarak tanıttığı, darbe girişiminden bir gün önce sosyal medya hesabından "Bir şafak vakti her şeyin tersine döndüğünü hep birlikte göreceğiz. Bu ülkeyi kuranlar apoletsiz subaylardır." mesajını paylaştığı belirtildi.

        Çapat'ın geçen yıl eylül ayında yaptığı telefon görüşmesinde, "Sağlam bir vuruş yapılacak" ifadesini kullandığına dikkat çekildi.

        Tutuklu Çapat'ın sanıklardan Özsoy'la aynı dönemde yaptığı görüşmede ise örgütün sosyal medya ile ilgili talimatlarını ilettiği belirtildi. Görüşmede, belirlenen konuların sosyal medyada sıkça paylaşılması gerektiği belirtilerek örgütün hedeflerinin gelecek tepkilere göre belirleneceği aktarıldı.

        "DEVİR DÖNDÜĞÜNDE İŞLEM YAPALIM"

        Darbeci askerlerden "şehit" diye bahsettiği, sosyal medya hesabı üzerinden darbe girişimine yönelik "tiyatro" paylaşımında bulunduğu belirtilen sanıklardan Taner Özsoy'un ise yaptığı bir görüşmede kendisinin NATO ve CIA tarafından korunduğunu ileri sürdüğü belirtildi.

        Özsoy, sanık Arda Sözen'in örgüt aleyhine söylemlerde bulunduğunu belirttiği bir kişiyle ilgili, "Not al onun adını, yarın bir gün devir döndüğünde işlem yapalım hemen." ifadelerini kullandığı aktarıldı.

        FETÖ ELEBAŞINA 'DEHA' BENZETMESİ

        Sanıklardan Süleyman Ünver'in ise diğer zanlılarla yaptığı telefon görüşmelerinde, FETÖ'ye karşı duran herkesi öldüreceğini, hükümetin birtakım oluşumlar tarafından yıkılacağını iddia ettiği belirtildi.

        FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkında "deha" benzetmesi yaptığı belirtilen sanık Ünver'in FETÖ tutuklularını "rehine" olarak nitelendirdiği aktarıldı.

        Sanık Ünver'in başka bir görüşmesinde, "Türkiye bitti. Bak bu NATO, ABD uçakları Türkiye'ye bomba yağdırsa şaşırma." ifadesini kullandığı belirtildi.

        Sanık Halit Kaan Bayram ise görüşmelerinde, FETÖ elebaşı Gülen'in bazı şeylerin olacağını önceden tahmin ettiğini, Gülen'in çeşitli planlar yapmayı sürdürdüğünü belirtti.

        İlahiyat fakültesi öğrencisi Arda Sözen'in de sosyal medya ekibindeki diğer sanıklarla gerçekleştirdiği belirtilen telefon konuşmalarında, FETÖ aleyhine hareket eden, söylemlerde bulunan akademisyenleri anlattığı aktarıldı.

        Sanık Sezgin Ateş'ın deşifre edilen konuşmalarında, FETÖ aleyhindekilerin öldürülmesi gerektiğini söylediği belirtildi.

        Gri listede aranan FETÖ'cülerin tekne eğlencesinin görüntüleri ortaya çıkmıştı

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa