Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'de başarının aslan payı Jorge Jesus'un: Sırrı ortaya çıktı! - Fenerbahçe Haberleri
        • 1

          Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında MKE Ankaragücü'nü deplasmanda 3-0 mağlup ederek, ligde yenilmezlik serisini 5, resmi karşılaşmalarda ise 9 maça çıkardı. Ligde son 5 maçında 4 galibiyet, 1 beraberlik elde eden ve bu sürede kaybetmeyen Fenerbahçe, puanını da 20'ye çıkarttı ve averajla 2. sıraya yükseldi.

        • 2

          9 RESMİ MAÇINI KAYBETMEDİ

          Fenerbahçe, son 9 resmi maçında mağlubiyet yüzü görmedi. Son yenilgisini Arabam.com Konyaspor karşısında alan sarı-lacivertliler, daha sonra ligde 5, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 4 maçta rakiplerine galibiyet şansı vermedi. Sarı-lacivertliler bu maçlarda 7 galibiyet alırken, sadece Fransa'da Rennes ve ligde Beşiktaş deplasmanlarında berabere kaldı.

        • 3

          JORGE JESUS'IN SIRRI

          Fenerbahçe'nin takım olarak gösterdiği performans alkış alırken sarı-lacivertlilerde futbolcuların bireysel performansı da beğeni topladı. Geride kalan 10 haftada farklı 11'leri sahaya süren Jorge Jesus'un hemen hemen aynı oyunu oynatması da gündem oldu.

        • 4

          AYNI 11 HİÇ ÇIKMADI!

          Ligdeki 9 maçta 6 galibiyet alan sarı-lacivertliler bunu tam dokuz farklı ilk 11 ile başardı. Temmuzdan bu yana Avrupa dahil 19 farklı maça çıkan ve sıkışık fikstüre rağmen performansını giderek artıran Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un sırrı da ortaya çıktı.

        • 5

          Tecrübeli çalıştırıcı geldiği ilk günlerde futbolcularla yaptığı toplantılarda ve bire bir görüşmelerde verdiği mesajı hayata geçirerek öğrencilerinde adalet duygusunu sağladı. 'İdeal 11' fikrini ortadan kaldıran Portekizli çalıştırıcı forma için herkesin eşit şansı olduğu bilincini de takıma yerleştirdi.

        • 6

          29 FUTBOLCU SÜRE ALDI

          Perşembe-hafta sonu fikstür düzeninde Avrupa'ya da önem veren Fenerbahçe'de Jorge Jesus, rotasyonu Avrupa Ligi'nde de sürdürdü. Ligdeki gibi Avrupa'da da farklı 11'ler tercih eden Portekizli çalıştırıcı şimdiye kadar 29 farklı futbolcuya süre verdi.

        • 7

          DEĞİŞİLMEZLER ALTAY VE SZALAI

          Deneyimli teknik direktörün ilk 11'de değişilmezleri ise Altay Bayındır ile Attila Szalai oldu. İki futbolcu da 19 maçın 18'ine ilk 11'de sahaya çıkarken bu ikiliyi 14 ilk 11 ile Ferdi ve 13 ilk 11 ile Gustavo Henrique izledi.

        • 8

          Jorge Jesus'un ligde vazgeçemediği diğer bir oyuncu ise Enner Valencia oldu. Dokuz maçın yedisine ilk 11'de çıkan Ekvadorlu futbolcu, Jesus'un güveninin boşa olmadığını kanıtladı. 32 yaşındaki golcü sekiz maçta 10 gol kaydetti ve 3 golün de hazırlayıcısı oldu.

        • 9

          FARKLI FORMASYONLAR

          Jorge Jesus'un başarısının diğer bir sırrı ise farklı dizilimler oldu. Portekizli çalıştırıcı zaman zaman üçlü savunmayı tercih ederken bazı 11'lerde ise dörtlü savunma kurgusuna döndü.

        • 10

          Portekizli teknik dierktörün farklı formasyonlara rağmen aynı oyun anlayışını sahaya koyabilmesi de antrenmanlarla sağlandı. Sürekli değişen dizilim ve futbolcularla rakiplerin Fenerbahçe'yi çözmesi de zorlaştı.

        • 11

          Geldiği ilk günden beri Samandıra'da yoğun mesai harcayan Jorge Jesus, sıkı çalışmalarının meyvelerini topluyor. Portekizli çalıştırıcı antrenmanlarda taktik anlayışını oyuncularına ezberletirken sahaya yerleşim, takımın sahadaki boyu ve karşı pres gibi konulara öncelik veriyor.

        • 12

          RAKİP ANALİZİ

          Deneyimli teknik direktörün rakip analizi de alkış topluyor. Hem lig hem de Avrupa'da rakipleri oyuncularına adeta ezberleten Jesus'un ekibi her rakibe ayrı ayrı hazırlanıyor.

        • 13

          Karşılaşacağı takımların güçlü ve zayıf yönlerini bulan teknik ekibin analizleri sonrasında Jesus bunların üzerine gidiyor. Rakipler hem oyun hem de futbolcu olarak değerlendirilirken Jesus rakibe göre 11 belirliyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa