Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Fenerbahçe Anderlecht maçı hangi kanalda? Fenerbahçe Anderlecht saat kaçta, ne zaman? UEFA Avrupa Ligi maçı - Futbol Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'de istediği skorları birtürlü alamayan Fenerbahçe,UEFA Avrupa Ligi D Grubu dördüncü maçında Belçika'nınAnderlechttakımını konuk edecek Fenerbahçe, Avrupa'da 226. maçına çıkacak. Bu dev maçı evlerinde takip edecek olan taraftarlar müsabakanın hangi kanaldan, saat kaçta yayınlanacağını merak ediyor.Peki, Fenerbahçe Anderlecht maçı hangi kanalda? Fenerbahçe Anderlecht saat kaçta, ne zaman?

        FENERBAHÇE ANDERLECHT MAÇI HANGİ KANALDA, NE ZAMAN?

        Fenerbahçe Anderlecht'i bugün evinde ağırlayacak. Fenerbahçe bu maç beIN Sports 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

        FENERBAHÇE ANDERLECHT MAÇI SAAT KAÇTA?

        REKLAM

        Fenerbahçe Anderlecht maçı 18.50'de başlayacak Fenerbahçe bu maç ile Avrupa kupalarında 226. maçına çıkmış olacak.

        FENERBAHÇE, AVRUPA'DA 226. RANDEVUDA

        UEFA organizasyonlarına bu sezon Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundan katılan sarı-lacivertliler, Portekiz'in Benfica takımına elenerek yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etti.

        Avrupa arenasında 226. maçınıAnderlecht'e karşı yapacak Fenerbahçe, daha önce oynadığı 225 karşılaşmada 82 galibiyet, 47 beraberlik alırken, 96 maçta sahadan yenilgiyle ayrıldı. Bu maçlarda rakip filelere 280 gol gönderen Fenerbahçe, kalesinde ise 334 gol gördü.

        Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarındaki performans tablosu şöyle:

        Organizasyon O G B M A Y
        UEFA Kupası 54 18 10 26 72 91
        UEFA Avrupa Ligi 57 29 16 12 78 55
        Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 33 9 4 20 30 70
        UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme 32 12 10 10 47 37
        UEFA Şampiyonlar Ligi 40 11 6 23 42 70
        Avrupa Kupa Galipleri Kupası 9 3 1 5 11 11
        TOPLAM 225 82 47 96 280 334

        "KUPA 2"DE 58. MAÇ

        Fenerbahçe, "Kupa 2" olarak adlandırılan UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde yarın 58. maçına çıkacak.

        Bu kulvarda daha önce 57 karşılaşma oynayan sarı-lacivertliler, 29 galibiyet, 16 beraberlik alırken, 12 kez yenildi.

        Fenerbahçe, rakip filelere 78 gol bırakırken, kalesinde 55 gol gördü.

        REKLAM

        EN BÜYÜK BAŞARI YARI FİNAL

        Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde bugüne dek en büyük başarısını yarı final oynayarak elde etti.

        Sarı-lacivertliler, 2012-2013 sezonunda teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde UEFA Avrupa Ligi'ne C Grubu'ndan katılmıştı.

        O dönem Fransa'dan Marsilya, Almanya'dan Borussia Mönchengladbach ve Kıbrıs Rum Kesimi'nden AEL Limasol'un bulunduğu grubu 13 puan toplayarak lider tamamlayan Fenerbahçe, son 32 turunda Belarus'un BATE Borisov takımıyla eşleşmişti. Rakibini gol yemeden eleyen sarı-lacivertliler, bir üst turda ise Çekya'nın Viktoria Plzen ekibini saf dışı bırakmıştı.

        Çeyrek finalde İtalya'nın Lazio takımını da geçmeyi başaran sarı-lacivertliler, yarı finale yükselme başarısı göstermişti. Fenerbahçe, yarı finalde ise Portekiz'in Benfica takımına elenmekten kurtulamamıştı.

        SON UEFA GRUBUNDAN LİDER ÇIKTI

        Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde grup müsabakalarında son yıllarda aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çekiyor.

        REKLAM

        Teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde yarı final oynadığı 2012-2013 sezonunda grubunu lider tamamlayan Fenerbahçe, 2015-2016 sezonunda ise grubundan ikinci sırada çıkmayı başardı.

        Sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi gruplarına en son katıldığı 2016-2017 sezonunda İngiltere'nin Manchester United ekibini geride bırakarak, grubundan lider çıktı.

        Fenerbahçe, geçen sezon ise UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Makedonya'nın Vardar ekibine elenerek, taraftarlarına büyük hayal kırıklığı yaşatmıştı.

        FENERBAHÇE KAZANIP AVANTAJ YAKALAMA PEŞİNDE

        D Grubu'nda geride kalan 3 karşılaşmada 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan sarı-lacivertli ekip, 4 puanla 2'nci sırada bulunuyor.

        Hırvatistan'dan Dinamo Zagreb ile Slovakya'dan Spartak Trnava'nın yer aldığı D Grubu'ndan galibiyet ile ayrılmak isteyen Fenerbahçe, ilk maçta 2-2 berabere kaldığıAnderlechtkarşısında avantaj yakalamak için mücadele verecek.

        VALBUENA DÜMENE GEÇTİ

        Fenerbahçe'de Galatasaray derbisi ile atağa geçen Mathieu Valbuena, umut saçtı. Geçtiğimiz sezon takıma dahil olan Valbuena, Galatasaray derbisi ile en başarılı oyunlarından birini sergiledi. Phillip Cocu'nun görevden alınması ile takımın başına gelen Erwin Koeman, mücadele öncesinde Valbuena ile yakından ilgilenerek öz güven kazanması için olumlu adımlar attı. Derbi maçta istediği performansı gören Koeman'ın Avrupa Ligi'ndeki maçta da 11'de yer alıp saha içinde lider konumda olması bekleniyor.

        SLIMANI FORMA GİYECEK

        Fenerbahçe'de Islan Slimani,Anderlechtkarşılaşmasıyla formasına kavuşacak.

        Spor Toto Süper Lig'in 10'uncu haftasında oynanan MEK Ankaragücü maçında kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen ve 11'inci haftadaki derbide takımını yalnız bırakan Slimani,Anderlechtmaçıyla takıma dahil olacak. Derbi maçta Slimani yerine Frey'e görev veren Koeman, Avrupa Ligi'nde Cezayirli oyuncuya ilk 11'de görev verecek.

        Haberi Hazırlayan: Ümit Gündoğdu
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa