Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil FCA'dan Fiat 500 için yatırım hamlesi - Otomobil Haberleri

        Bir süre önce Fransız rakibi Renault'yabirleşmeteklifi götüren fakat beklediği yanıtı alamayan Fiat Chrysler Automobiles (FCA), yeni model yatırımına ağırlık verdi.

        FCA markalarından Fiat'ın ikonik modeli 500'ün elektrikli versiyonu için 1.1 milyar dolarlık yatırım gerçekleştiren şirketin, modelin bir sonraki jenerasyonun şirketin Torino fabrikasında üretileceğini açıkladı.

        Fabrikada yapılan yeni üretim hattı yatırımı ile yılda 80 bin adetlik kapasitenin elde edildiği belirtilirken, söz konusu hatta bin 200 kişinin çalışacağı kaydedildi.

        REKLAM

        AVRUPA'DAKİ İLK ELEKTRİKLİSİ OLACAK

        500 EV adı verilen elektrikli 500, piyasa çıktığında İtalyan üreticinin tarihinde Avrupa'da satılan ilk tam elektrikli model olacak.

        FCA'nın merhum CEO'su Sergio Marchionne döneminde üretilen güncel 500'ün elektrikli versiyonu 500e Kuzey Amerika'da satışa sunulmuş fakat istenen başarıyı gösterememişti.

        Yeni 500 EV'nin gelecek yıl Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılması bekleniyor. Fuarın ardından modelin içten yanmalı motora sahip kardeşleri ile birlikte satışa sunulacağı da edinilen bilgiler arasında.

        Yeni bir platfom üzerinde şekillenecek otomobilin ölçülerinde güncel versiyona göre büyük değişim beklenmezken, tasarımın daha fütüristik olacağı ifade ediliyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa