Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Facebook ve TOBB'dan kadın girişimcileri destekleyen ‘She Means Business’ proje - Teknoloji Haberleri

        Facebook, kendi işlerini kuran ve yeni girişimci olmak isteyen kadınları desteklemek üzere başlattığı kapsamlı küresel projesi #SheMeansBusiness’ı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile birlikte Türkiye’de de hayata geçiriyor.

        #SheMeansBusiness projesi kapsamında önümüzdeki yıl boyunca on farklı şehirde beş binin üzerinde kadın girişimciye, Facebook ve Instagram’dan işlerini büyütmek için nasıl faydalanacaklarını da kapsayan eğitimler verilecek. #SheMeansBusiness ile TOBB ve Facebook, Türkiye’nin dört bir yanındaki kendi işini kurmak isteyen kadınlara ilham vermeyi ve kadın girişimcilere işlerini bir adım daha öteye taşımaları için gerekli bilgi, beceri, bağlantı ve teknolojiyi sunmayı hedefliyor.

        Hikayelerini paylaştığı başarılı kadın girişimciler sayesinde Türkiye’de daha fazla kadına ilham kaynağı olarak kendi işletmelerini kurmak için cesaretlendirmeyi de hedefleyen #SheMeansBusiness projesinin lansman toplantısı, 31 Ekim Salı günü İstanbul’da gerçekleştirildi. Etkinlikte #SheMeansBusiness projesinin detayları paylaşılarak kendi işlerini kuran ve başarıyla yöneten kadınların hikâyelerine kulak verilirken, Türkiye’deki Instagram topluluğunun bir yılda 22 milyondan 31 milyon kişiye ulaştığı da duyuruldu.

        REKLAM

        Facebook ile Türkiye’de beraber hayata geçirdikleri #SheMeansBusiness projesi ile ilgili TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu şunları söyledi:

        “Dünya yeni bir sanayi devrimini yaşıyor. Birinci Sanayi Devrimi’nde, 18. Yüzyıl’da üretim alanında erkekler, kadınlardan daha avantajlıydı. Fabrika işçilerini kas gücü avantajı nedeniyle çoğunlukla erkekler oluşturuyordu. Birinci Sanayi Devrimi’ndeki üretimin organizasyon biçimi kadınları ekonomide dezavantajlı bir konuma düşürmüştü. Yeni Sanayi Devrimi’nde ise işler değişiyor. Kas gücünün yerini akıl ve dijital teknolojilerdeki yetkinlik almaya başladı. Bu Türkiye için büyük çok önemli bir fırsattır. Birincisi Türkiye genç nüfusu sayesinde dijital çağa çok daha kolay uyum sağlayacak ülkelerin başında gelmektedir. İkincisi ise ekonomik hayatta yeteri kadar yer alamayan kadınlar, dijital teknolojiler sayesinde gerek girişimci gerekse de profesyonel olarak öne çıkabilirler. İşte Facebook ile birlikte gerçekleştirdiğimiz proje de bunu hedefliyor. Bugün girişimcilik ikiye ayrılıyor. Bir tarafta geleneksel yöntemlerle kısıtlı kalanlar, diğer tarafta ise dijital platformları etkin kullanıp ürün ve hizmetlerini dünyaya pazarlayanlar olacak. Türkiye’deki girişimcilerin ikinci grupta olmasını istediğimiz için bu projeye başlıyoruz. Proje sonunda Facebook ve Instagram sayesinde işlerini büyütme yetkinliğine sahip beş bin kadın ortaya çıksın istiyoruz. TOBB olarak kadın girişimcilere yönelik pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz.”

        REKLAM

        “KADINLAR GÜÇLENDİĞİNDE, EKONOMİ DE GÜÇLENİR”

        Türkiye’nin gün geçtikçe zenginleşen girişimci ekosistemini tebrik eden Facebook Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkan Yardımcısı Nicola Mendelsohn, Facebook’un kadın girişimcilere olan desteğini şu sözlerle dile getirdi:

        “Kadınlar güçlendiğinde, ekonomi de güçlenir. Bu yüzden Facebook olarak kendi işlerini kuran ve başarıyla yürüten kadınları kutluyor ve bir gün kendi girişimlerine imza atmak isteyen kadınlara yardımcı olacak kaynakları sunmak için çalışıyoruz. Türkiye’de her ay 44 milyon kişi Facebook’u, 31 milyondan fazla kişi ise Instagram’ı ziyaret ediyor. Bu zengin topluluk Türkiye’deki KOBİ’lere, mevcut ve potansiyel müşterilerine doğrudan ulaşma fırsatı sunuyor. #SheMeansBusiness projesi ile Türkiye’deki kadın girişimcilerin bu fırsatlardan yararlanmalarını sağlamayı ve hayallerini büyütmek için onlara ilham vermeyi amaçlıyoruz.”

        REKLAM

        Facebook Türkiye Ülke Direktörü Derya Matraş ise, “Kadınların başarısının sosyal ve ekonomik büyümenin güçlenmesi açısında büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Kendi işini kurmak isteyen kadın girişimciler için Türkiye’de büyük bir potansiyel var. Bu yüzden TOBB işbirliği ile Türkiye’de daha fazla kadın girişimciye ilham vermek için #SheMeansBusiness projesini hayata geçiriyoruz. Bu anlamlı projenin bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

        Açılış konuşmalarının ardından ilk panel oturumunda TOBB, Facebook ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu işbirliği ile projenin kapsamı katılımcılarla paylaşıldı. Kadın işverenlerin desteklenmesinin ve kadın girişimciliğinin artırılmasının önemine dikkat çekilen panelde TOBB Kadın Girişimciler Kurulu BaşkanıEvrim Aras “Facebook ve Instagram kadın girişimciler için yeni fırsatlar barındırıyor. SheMeansBusiness kapsamında işlerini büyütmek isteyen kadınları doğru eğitim araçları ile buluşturan bu projede yer aldığımız için mutluyuz” dedi.

        REKLAM

        Günün ikinci panelinde ise kendi işlerini kuran ve başarıyla yöneten kadınlar, hikayelerini paylaşmak üzere Gözde Atasoy’un yönettiği oturumda bir araya geldi. Moda platformu ModaCruz’un kurucusu Melis Güçtaş, Cercis Murat Konağı restoranının sahibi Ebru Baybara, hizmet teklifi platformu Armut.com kurucusu Başak Taşpınar ve çocuklar için aktivite kutuları tasarlayan girişim Pakolino’nun yaratıcısı Pınar Gül Ramsay’ın katıldığı panelde günümüz koşullarında girişimci olarak karşılaştıkları zorluklar ve bunların üstesinden nasıl geldikleri ana gündem konusu oldu.

        #SheMeansBusiness ile ilgili kaynaklar, araçlar ve ilham veren öyküler için aşağıdakibağlantıyıziyaret edebilirsiniz.

        ΩSheMeansBusiness
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa