Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Sosyal Medya Facebook alan adı 'satışa çıkarıldı': Twitter kurucusu fiyatını sordu - Teknoloji Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Sosyal medya platformları Whatsapp, Instagram ve Facebook'a dünya genelinde erişim sorunu yaşanıyor. Bu paltformları kullanan binlerce insan ise bir diğer dev sosyal medya platformu Twitter'da aktif olmaya başladı.

         Whatsapp, Facebook ve Instagram çöktü!
        Whatsapp, Facebook ve Instagram çöktü! Haberi Görüntüle

        Erişim sorunu yaşanmayan ve etkileşim trafiği artan Twitter’dan şu imalı tweet geldi: "Kelimenin tam anlamıyla herkese merhaba." Bu mesaja ise Whatsapp'ın Twitter hesabından, "Merhaba" yanıtı geldi.

        REKLAM

        Bir Twitter kullanıcısının, Facebook'un alan adının (domain) satışa çıkarıldığına dair ekran görüntüsünü tweet atması sonrası Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey'in bu tweete "How much?" (Fiyatı ne kadar) cevabını vermesi ise viral oldu. Tweet 45 dakika içinde 32 bin beğeni aldı.

        .png
        .png

        Facebook alan adının kısa süreliğine Facebook bünyesinden çıktığı ve satılık duruma geldiği görüldü. Alan adı hala Facebook'a kayıtlı.

        .png
        .png

        Whatsapp'tan yapılan açıklamada, "Şu anda bir erişim sorunu yaşandığının farkındayız. Sorunun en kısa sürede düzelmesi için çalışmalarımız sürüyor" ifadesi kullanıldı.

        6 SAAT SONRA ERİŞİM SAĞLANDI

        Facebook, Instagram ve WhatsApp sunucularında yaklaşık 6 saattir devam eden problemin giderildiği bildirildi. Erişim, TSİ 01.00 civarı gerçekleşti.

        Facebook sözcüsü, hizmetlerin çalışmaya başladığını ancak eski haline dönmesinin biraz daha zaman alacağını duyurdu.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa