Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler Erzurum Haberleri

Pasinler Halk Eğitim Merkezi tarafından Bulkasım ve Ağaçlar Mahallesinde ev hanımlarına yönelik düzenlenen kursların dönem sonu sergileri törenle açıldı.

Bulkasım Mahalle Evinde düzenlenen Dikiş, Nakış, Rölyef ve Hediyelik Eşya Kurslarının dönem sergisi açılışına Pasinler Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Tanrıkulu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı AydınTaşbaşı, usta oğretici Sema Babagil, Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Halime Göşker, kamu kurumlarının şube müdürleri ile Bulmadım mahallesi kursiyerleri ile vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan usta öğretici Sema Babagil, “Bu eserler 6 aylık emeğin sonucu ortaya çıktı. Kadınlarımızın boş vakitlerini değerlendirebilecekleri verimli bir kurs oldu. Bu kursların düzenlenmesi ve kadınlarımızın eğitimli bir şekilde el emeği göz nuru eserler üretmesi ve aile ekonomilerine katkı sağlaması gurur verici bir durumdur. Pasinler Halk Eğitim Müdürümüz de geldiğimiz ilk günden beri çalışmalarımıza destek veriyor. Azimli ve istekli bir şekilde çalışmalarını yürütüyor. İnşallah bu kurs gibi diğer kurslarımızın da açılışını hep birlikte gerçekleştiririz. Bu kursumuzun hanımlara ve ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

İkinci açılış töreni ise Ağaçlar Mahallesi’nde yapıldı. Seniha Nart’ın usta öğretici olarak görev aldığı sergi de kursiyerin eserleri büyük ilgi gördü.

Dikiş, nakış kurslarına 12 bayan kursiyer katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra hazırlanan ürünlerinin sergilendiği stantlar katılımcılar tarafından gezildi.

Sergide hediyelik eşya, ahşap boyama, takı tasarım, moda tasarım, ev tekstili, boncuk işleme, dikişnakış, çanta yapımı, çeyiz ürünleri, dekoratif ev aksesuarları, yatak odası tekstili gibi kursların ürünleri katılımcıların beğenisine sunuldu.

Serginin açılışında ayrıca katılımcılara bir müzik dinletisi düzenlendi. Falime Göşker’in seslendirdiği birbirinden güzel eserler katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri