Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler Erzurum Haberleri

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri'nde Başpehlivanlığı Erzurumlu milli sporcu Kenan Gör kazandı.

5 bin kişilik Murat Ertürk Er Meydanı’nda yapılan güreşlere 5 ülkeden toplam 500 sporcu katıldı. Karakucak güreşleri nefesleri kesen mücadelelere sahne oldu. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 5. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri'nde yaptığı konuşmada, “Ata sporumuz güreş; insanlık tarihinin başlangıcından beri yapılmakta olan dünyanın en eski sporlarından birisidir” dedi. “Bize miras kalan şanlı tarihimiz kadar onurlu ve asil bir geleneği temsil eden ata sporumuzun yaygınlaşması için 4 yılda önemli mesafeler kat ettik” diyen Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Her sene geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl da beşincisi gerçekleştirilen Altın Kemer Karakucak Güreşleri ile yine Türkiye ve Avrupa’nın en seçkin güreşçilerini Erzurum’da işte bu er meydanında ağırladık. 5 ülkeden toplam 500 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen 5. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri’ne katılan tüm sporcuları tebrik ediyorum.”

“Erzurum’dan nice Koca Yusuflar nice Kel Aliço'lar yetişecek”

Başkan Sekmen, Erzurum’un güreşin men bağı olduğu kaydetti. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün gelinen noktada kendine güvenen, eğitimli ve erdemli bir spor ruhuyla sayısız başarılara imza atan gençlerimiz, uluslararası şampiyonalarda göğsümüzü kabartan nice büyük derecelere imza atmaktadır. İnsanlık tarihi kadar eski bir spor dalı olan güreşte de artık başa güreşen bir konuma ulaştık. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak tıpkı geçmişte olduğu gibi yiğitlik ve güçleriyle dünyayı titreten yeni Koca Yusuf'ları, Kel Aliço'ları, Adalı Halil’leri ve Yaşar Doğu'ları Türk sporuna kazandırmayı hedefliyoruz. Bizler güreşin men bağı olan bu kentte, yiğitlikleriyle adını spor tarihinin sayfalarına altın harflerle yazdıran Hamza Yerlikaya, Nihat Kabanlı, Reşit Karabacak, Asım Bülbül, Erdal Karakaş, İbrahim Bölükbaşı ve Murat Ertürk gibi daha nice sporcular yetiştireceğiz.”

İşte karakucak güreşlerinin şampiyonları

Konuşmaların ardından Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, er meydanında sergilenen güreşleri protokol üyeleri ile birlikte izledi. Başkan Sekmen daha sonra karakucak güreşlerinde Hüseyin Civelek’i finalde yenerek altın kemerin sahibi olan Kenan Gör’ü tebrik etti. Başkan Sekmen, Başpehlivan Gör’e altın kemeri, altın ödülleri ve madalyasını taktı. Bu arada Türkiye Güreş Federasyonu Onur Kurulu ve Basın Kurulu Üyesi GazeteciYazar Fethi Satıcı, Başkan Sekmen’e ata sporu güreşe sunduğu katkıdan ötürü temsili olarak kemer hediye etti. Erzurum Büyükşehir Belediyesi 5. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri’nde dereceye giren sporcuların isimleri şöyle:

YILDIZLAR

30 Kilogram

1Muhammet Emre Uğurlu

2Polat Taşkın

3Murat Bulut

35 Kilogram

1Uğurcan Şahin

2Serhat Eren

3Sadrettin Hasanov

40 Kilogram

1Bayram Esendere

2Abdülkadir İşsever

3Ümmet Gökdeniz

45 Kilogram

1Barış Ünsal

2Doğukan Demir

3İbrahim Ekinci

50 Kilogram

1Halil Gökdeniz

2Yusuf Eryücel

3Ömer Güner

55 Kilogram

1Mehmet Çelik

2Mustafa Memedov

3Mehmet Serkan Kurt

60 Kilogram

1Mümin Kardeş

2Halil İbrahim Temur

3Ferhat Kerimli

BÜYÜKLER

55 Kilogram

1Şahin Muhtarov

2Enes Sağlam

3Yusal Cabbarov

60 Kilogram

1Celal Süleymanov

2Mensur Bayoğlu

3Hakan Parlar

65 Kilogram

1Halit Fırıncı

2Münir Aktaş

3Royal Agonaliya

70 Kilogram

1Mustafa Zopalı

2Faruk Kırtepe

3Bülent Deveci

75 Kilogram

1Ahmet Öksüz

2Miraç Kartal

3İbrahim Valiyan

80 Kilogram

1Batuhan Demircin

2Reşad Rafikoğlu

3Nuri Temur

85 Kilogram

1Erhan Kaçmaz

2Abdullah Arslan

3Namık Korkmaz

95 Kilogram

1Fırat Binici

2Hüseyin Kalaycı

3Hakkı Ceylan

Başpehlivan

1Kenan Gör

2Hüseyin Civelek

3Çağrı Çiğdem

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri