Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Ersun Yanal: Fenerbahçe şeklen burada, büyüklüğü burayı kabul etmez - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Antalyaspor ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı ve ligin ilk devresini 16 puanla 17 sırada kapadı. Kabus gibi bir sezon geçiren Fenerbahçe'de göreve kısa süre önce getirilen Ersun Yanal, ikinci lig maçında da galibiyetle tanışamazken maç sonrasında açıklamalaryaptı.

        Ersun Yanal'ın maç sonu değerlendirmeleri şöyle:

        "Oyunun kontrolünün tamamen olduğu bir maçta ilk yarı çok fazla pozisyon yoktu ama ikinci yarı hücum zenginliği olan bir oyundu. Fenerbahçe'nin kendine güvenerek oynaması gerekiyor. Kısa süre içinde oyunu yükseltip sonuca bağlamak oldukça zor. Fenerbahçe'nin bu tarz maçlarda skoru alması gerekiyor. Skoru bugün çok rahat bulabilirdik. Son vuruşlardaki eksiklik golü atmamızı engelledi"

        "Önümüzde önemli bir ara var, bu aranın hepimize çok iyi geleceği kesin. Bütün futbolcuların bunu çok iyi kavradığını biliyorum. Bununla birlikte ikinci yarıda çok daha farklı bir Fenerbahçe olarak sahada olacağız. Fenerbahçe şeklen buradadır, Fenerbahçe'nin büyüklüğü burada olmayı kabul etmez! Biz ruhen burada değiliz ve ruhen olmadığımız yerde, şeklen de olmayacağız"

        BASIN TOPLANTISI

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Fenerbahçe'nin ligdeki pozisyonunu, hiç kimsenin içine sindiremeyeceğini söyledi.

        Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında deplasmanda golsüz berabere kaldıkları Antalyaspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, oyun üstünlüğünü skora yansıtamadıklarını ifade etti.

        "Bugün çok rahatlıkla kazanabilirdik." ifadesini kullanan Yanal, rakiplerinin kendi bölgesindeki savunmasıyla aldığı puanlar ve başarısıyla önemli bir takım olduğunun altını çizdi.

        Yanal, Antalyaspor'un kontratakta Türkiye'nin en güçlü takımlarından bir tanesi olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

        "Bugün, rakibimize pozisyon vermeden, önemli bir aşamayı küçük bir zaman diliminde gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Fenerbahçe ligde şeklen burada, ruhen asla bu pozisyonda olamaz. Fenerbahçe'nin bu pozisyonda olması, hiç kimsenin içine sindireceği bir şey değildir. İkinci dönemden itibaren hem ruhen hem de şeklen burada olmayacağını hepinize söylemek istiyorum. Fenerbahçe bunu başarabilecek bir takım ve camiadır."

        Fenerbahçe'deki oyuncuların ne kadar büyük bir takımda oynadıklarını ve hangi sorumluklarının olacağını bilmek zorunda olduğunu ifade eden Yanal, "Hep beraber bu sorumluluğun üstesinden gelmek için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Bu karakterde oyuncularımızın olduğunu düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

        "1,5 SENE FENERBAHÇE'NİN BAŞINDAYIM"

        Yanal, sözleşmesinin süresi ile ilgili soru üzerine, "Arkadaşlar, 1,5 sene Fenerbahçe'nin başındayım." ifadesini kullandı.

        Soldado'nun takımın artık birinci golcüsü olup olmadığı soru üzerine Yanal, Fenerbahçe'de birinci, ikinci, üçüncü golcü diye sıralamalarının olmadığını belirtti.

        Yanal, önlerindeki 27 gün içerisinde, 3 günde bir maç yapacaklarını anlatarak, "Avrupa, Türkiye Kupası ve ligde herkes forma giyecek. Böyle bir sıralamamız yok. Herkesi kazanmak ve herkesi takım içinde değerlendirmek zorundayız." diye konuştu.

        Kadro dışı bırakılan futbolcuların affedilip affedilmeyeceği sorusuna Yanal, şu cevabı verdi:

        "Kadro dışı diye bir şey yok. Şu anda yönetim ve oyuncular arasındaki bir problemden dolayı alınmış bir karar var. Bu karar önümüzdeki günlerde tekrar değerlendirilecektir. Yeni bir dönem başlıyor. Ben de çıkıp bununla ilgili size bir bilgi vereceğim. Bu konunun çok fazla üzerine düşmeye gerek yok. Biz sizi bilgilendireceğiz. Bizim dışımızda duyduğunuz her şey yalan."

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa