Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kahramanmaraş depreminde enkazdan 128 saat sonra çıkmıştı! Vatin bebekten haber var! - Güncel haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Kahramanmaraş merkezli depremde Hatay´da yıkılan binanın enkazından 128 saat sonra 3.5 aylık bebek çıkarıldı. Kurtarıldıktan sonra sağlık ekibinin parmağını emdiği görüntülerle depremin simgelerinden olan, hemşirelerin 'Gizem' ismini verdiği bebek, Adana Şehir Hastanesi´ne kaldırılarak gözetim altına alındı.

        BEBEK BAKIM ALTINA ALINDI

        DHA'da yer alan habere göre bebek, herhangi bir sağlık probleminin olmaması üzerine bakanlık tarafından bakım altına alındı.

        BEBEĞİN AİLESİNE ULAŞILDI

        Vatin bebek ve annesi Yasemin Begdas.
        Vatin bebek ve annesi Yasemin Begdas.

        Daha sonra Cumhurbaşkanlığı uçağıyla Ankara´ya getirilen bebek, Etlik Şehir Hastanesi´nde yapılan kontroller sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı kuruluşa yerleştirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı refakatçisiz çocukların bulunması çalışmaları kapsamında gelen ihbarları değerlendirdi ve yapılan incelemelerle bebeğin ailesine ulaştı.

        EŞİNİ VE 2 ÇOCUĞUNU KAYBETMİŞ

        Depremde eşi ve 2 çocuğunu kaybeden Yasemin Begdas ile bebekten DNA örneği alındı. DNA testinde bebeğin annesinin Yasemin Begdas olduğu belirlendi.

        VATİN BEBEK ANNESİNE TESLİM EDİLDİ

        Ankara´dan özel uçakla Adana´ya götürülen Vatin bebeği, dönemin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık karşıladı. 'Vatin bebek', Adana Şehir Hastanesi´nde tedavisi devam eden Yasemin Begdaş´a, Yanık tarafından teslim edildi.

        ANNESİ, YATAĞA MAHKUM KALDI

        Depremde üzerine yıkılan beton yığınları nedeniyle felç olup, yatağa mahkum kalan Yasemin Begdas, tedavisinin ardından bebeğiyle birlikte haziran ayında Kayseri'ye gelerek, akrabalarının yanına yerleşti.

        "KÜÇÜK OĞLUM, 'ANNE NE ZAMAN ÇIKACAĞIZ' DİYORDU"

        Depremde eşi, kayınvalidesi ve 2 oğlunun enkaz altında hayatlarını kaybettiğini anlatan anne Yasemin Begdas, "Ne olduğunu bilmiyordum. İlk önce normal bir şey sandım. Hiçbir şey bilmiyordum. Sadece 3.5 aylık kızımın iyi olmasını istiyordum. Vatin'i kucağıma alıp, Kur'an okudum. Hiçbir şey hissetmedim. Enkaz altında Vatin'i hiç emziremedim. Enkaz altındayken Vatin hiç ağlamadı. Ağladığı zamanda da sallayınca hemen susuyordu. 2 oğlum enkaz altında vefat etti. Büyük oğlum hiç konuşmadı. Ama küçük oğlum sürekli; 'Anne ne zaman çıkacağız. Çok susadım. Acıktım. Buradan çıkacak mıyız?' diyordu.

        "TEK KALAN YAVRUMLA YAŞIYORUZ"

        Son ana kadar onunla konuştum. Son gün hayatını kaybetti. O an gözümün önünden asla gitmiyor. Enkaz altından ilk çıktığımızda su istedim. Vatin'in yüzünü yıkadım. O yüzden biberon var zannetti ve parmağını emdi. Şimdi tek kalan yavrum Vatin ile yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

        "ANNE VE BABAMLA BULUŞMAK İSTİYORUM"

        Deprem sonrası yatağa mahkum olduğu için bakıma muhtaç olduğunu anlatan Begdas, "Anne ve babamın Suriye'den çıkıp buraya gelmesini istiyorum. En yakın 2 akrabam olan anne ve babamı hiç görmedim. Sağlık durumumdan dolayı da onları yanımda görmek istiyorum. Vatin için, süt, çocuk bezi ve pansuman malzemeleri istiyorum. Yaşadığım evin kirası çok pahalı. Akrabalarımın yanında kalıyorum ve evde çalışan sadece bir kişi var o yüzden çok zorlanıyoruz. Bu konuda da destek bekliyorum. Ayrıca fizik tedavi görmem gerekiyor" diye konuştu.

        "YENİDEN DOĞMUŞ GİBİ HİSSETTİM"

        Dönemin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın, Adana'da kızı Vatin'i kendisine teslim ettiğinde yaşadığı duyguya da vurgu yapan Yasemin Begdas, "Kızımla buluştuğum an kendimi çok iyi hissettim. Vatin'i depremden sonra ilk kez gördüğümde kendimi yeniden doğmuş gibi hissettim" dedi.

         6 Şubat'ta 35 kişiye mezar oldu! İşte bilirkişi heyet raporu! Yıkılmaması mucize!
        6 Şubat'ta 35 kişiye mezar oldu! İşte bilirkişi heyet raporu! Yıkılmaması mucize! Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa