Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak En pahalısı onun oldu! - Haberler - Emlak Haberleri

        Jeff Bezos, ünlülerin adresi olan Hollywood'un da yer aldığı Los Angeles şehrinin en pahalı gayrimenkulünü satın aldı. 36 bin metrekarelik dev malikâne için 165 milyon dolar ödeyen Amazon'un kurucusu Bezos, böylece medya devi olan Murdoch ailesinin varisi Lachlan Murdoch'un Chartwell Estate için ödediği 150 milyon dolardan yüzde 10 fazlasına çıkarak şehrin rekorunu kırdı.

        REKLAM

        Beverly Hills Estate olan bilinen Jeff Bezos'un yeni yuvası 1930'lu yıllarda sinema dünyasına yön veren Warner Bros'un sahipleri tarafından inşa ettirilmişti.

        Napolyon'un Josephine evlenme teklif ettiği ahşap parkelerle kaplı olduğu söylenen malikane, Jack Warner öldükten sonra eşi Ann Warner'a kalmış, 1990 yılında da eğlence sektörünün tanınmış simalarından, milyarder David Geffen tarafından 47.5 milyon dolar karşılığında satın alınmıştı.

        Dev bahçe ve seraların arasında 36 bin metrekarelik alanda yerleşik malikane yüzme havuzu, tenis kortu, iki konuk evi, golf sahası, motor parkuru gibi unsurlar da barındırıyor.

        Boşandıktan sonra sevgilisi Lauren Sanchez ile bir süredir ev aradığı söylenen dünyanın en zengin kişisi Jeff Bezos'un boşanmadan önce Beverly Hills'ten iki ev daha satın aldığı biliniyor. Bezos'un New York, Washington, Seattle ve Teksas'ta da gayrimenkulleri bulunuyor.

        Son dönemde ABD Başkanı Trump ile yaşadığı sürtüşmelerle gündeme gelen Jeff Bezos'un kurduğu ve servetinin kaynağı olan Amazon, şu sıralar Demokratların başkanlık adaylarıBernie Sandersve Elizabeth Warren ikilisinin de kıskacında. Bir grup senatörle birlikte Bezos'a mektup yazan politikacılar, Amazon'un çalışanlarına sunduğu sağlık ve çalışma koşullarını eleştiriyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa