Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Mersin’in Tarsus ilçesinde 4 yıldan bu yana yumuşak doku kanseri tedavisi gören Ayşe Baldaz, babası ve üvey annesinin desteğiyle hastalıkla mücadele ederken, internet aracılığıyla kültürüne ilgi duyduğu Güney Kore'ye gitmenin hayali kuruyor.

AA'nın haberine göre; henüz 2,5 yaşındayken bir trafik kazasında annesini kaybeden 13 yaşındaki Baldaz, 2013 yılında yumuşak doku kanserine yakalandı. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 4 yıldır tedavi gören Baldaz'ın bu süreçte en büyük destekçisi babası Abdulkadir Baldaz ve 2009 yılında evlendiği eşi Nuran Baldaz oldu.

Babası ve üvey annesinin desteğiyle hayattan kopmayan, sosyal yönünü güçlendirmeye çalışan Baldaz, internette gezerken Güney Koreli müzik grubunun klibini izledi. Ülkenin kültürüne merak salan Baldaz'ın bir süre sonra en büyük hayali ise burayı görmek oldu.

Baldaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kanserle mücadele etmesine karşın hiç pes etmediğini belirterek, "Tedavim sürüyor. Hayallerim Güney Kore oldu. Eğer bir gün oraya gidersem çok mutlu olurum." dedi.

Baba Abdulkadir Baldaz kızının her zaman yanında olduklarını belirterek, "Umarım Güney Kore'yi görme hayali de gerçek olur. Benim onu gönderme imkanım yok. Eğer bir destek olursa kızımın bu hayalini de gerçekleştirmek istiyorum." diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ